TUŽILAŠTVO KS Potvrđena optužnica za pokušaj ubistva na Alipašinom Polju

Velid Alagić nožem izbo brata: To ti je samo opomena

Zatraženo produženje pritvora za Velida Alagića

B. C. /Avaz.ba

Privođenje Velida Alagića u Tužilaštvo KS

Foto: Avaz


Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Velida Alagića zbog krivičnog djela pokušaj ubistva, saopćeno je iz Tužilalaštva KS.  

Optuženi se tereti da je mlađeg brata Armina Alagića pokušao ubiti 31. oktobra prošle godine u 9:35 sati u stanu na Alipašinom Polju, u kojem živi sa majkom i bratom.

  • Velid se sukobio s bratom

    Velid se sukobio s bratom

    Foto: Avaz


- Nakon što se verbalno sukobio sa svojim bratom, s kuhinjskog pulta uzeo je nož s drvenim rukohvatom, iako svjestan da ga navedenim nožem može usmrtiti, što je i htio, zamahnuo je nožem i ubo brata u lijevi dio leđa te mu nanio laku tjelesnu povredu u vidu ubodne rane u predjelu leđnog dijela grudnog koša s lijeve strane, a zatim ga nožem ubo i u predjelu lijeve nadlaktice, nanijevši mu laku tjelesnu povredu u vidu ubodne rane lijeve nadlaktice - navedeno je u optužnici.

Armin je usljed ovih udaraca pao na pod, Velid je tada sjeo na svog brata te mu zadao još jedan udarac nožem u predjelu grudnog koša, kojom prilikom mu je nanio tešku tjelesnu povredu opasnu po život.

Velid je poslije toga ustao rekavši bratu: "To je samo opomena", te se udaljio iz stana.

Uz optužnicu, postupajući tužilac predložio je Kantonalnom sudu u Sarajevu produženje mjere pritvora prema optuženom Velidu Alagiću.

NA VRH

Podijeli članak na