MUP RS

Incident kod Prijedora: Pucao na kuću i policiju

Po izlasku policije na mjesto događaja, osumnjičeni se zatvorio u vikendicu, a potom ispalio više hitaca prema pripadnicima policije

U akciji korišten i Despot. G. K.

Piše: G. K. / Avaz.ba

20.5.2020

U pucnjavi koja se sinoć dogodila u mjestu Ništavci kod Prijedora, nije bilo povrijeđenih. 

Kako je saopćeno iz Policijske uprave Prijedor, G. B. najprije je pucao u pravcu objekta kuće osobe koja je događaj i prijavila policiji.

Po izlasku policije na mjesto događaja, osumnjičeni se zatvorio u vikendicu, a potom ispalio više hitaca prema pripadnicima policije.

Intervenirali policajci. G. K.

- Angažovanjem snaga SAJ-a i pregovaračkog tima MUP-a Republike Srpske i Jedinice žandarmerije PU Prijedor, osumnjičeni je danas oko 5:30 sati uhapšen - saopćeno je iz PU Prijedor.

Kako saznajemo, mještani su bili uznemireni jer su čuli pucnjeve, a sve je vrvilo od policije. Muškarac koji je pucao se predao tokom protekle noći policiji. 

Načelnik PU Prijedor Sretoja Vujanović održao je jutros konferenciju za medije i potvrdio da je muškarac G. B. iz sela Ništavci tokom protekle večeri prvo pucao u komšijskom dvorištu, nakon čega je pozvana policija. G. B. je otišao u vikend kuću i zatvorio se, a prilikom dolaska policije otvorio je vatru na njih.

Policija je uzvratila vatrom, ali na svu sreću nije bilo povrijeđenih. Osumnjičeni se nalazi na kriminalističkoj obradi, a u vikend kući je pronađeno vatreno oružje - pištolj – saopćio je Vujanović.  

Prema njegovim riječima, više detalja bit će poznato nakon završene kriminalističke obrade, koja je u toku.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.