UKRAJINA Radoje Zvicer ranjen u Kijevu

Srbin, Crnogorac i Makedonac uhapšeni zbog atentata na vođu kavačkog klana

Ispalili pet hitaca pa pokušali da pobjegnu u Moldaviju

Blic/Avaz.ba
27.05.2020 11:10

Policija zaplijenila oružje kod ubica

Foto: Policija Ukrajine

Srbin, Crnogorac i Makedonac uhapšeni su zbog sumnje da su u elitnom dijelu Kijeva sa pet hitaca ranili šefa kavačkog klana Radoja Zvicera. Balkanci su uhapšeni dok su pokušavali da iz Ukrajne pobjegnu u Moldaviju, a tokom prvođenja su pokušali da pobegnu policiji.

Nacionalna policija saopštila je da je pritvorila grupu stranih državljana zbog pokušaja ubistva Radoja Zvicera juče u Kijevu, što je potvrdio i zvaničnik tamošnje policija Igor Klimenko.

 • Zapalilili automobil
  Zapalilili automobil Foto: Policija Ukrajine

Balkanci su se krili u Odesi, a prilikom hapšenja su pokušali da pobjegnu.

Utvrđeno je da su osumnjičeni u Ukrajinu došli početkom maja, da su organizovali nadzor žrtve i da su duže vrijeme pratili metu, zatim su kupili vozilo i automatsko oružje i juče popodne krenuli u krvavi pohod.

Kako je dalje navedeno u saopštenju tamošnje policije, uhapšeni su državljani Crne Gore, Makedonije i Srbije.

Nakon ispaljivanja pet hitaca na žrtvu, dvojica cu ušla u auto i napustili su mesto zločina. Stotinjak metara dalje zapalili su automobil kako bi uništili dokaze. Analizom snimka utvrđeno je da su napadači tada sačekali svoje saučesnike te da su svi zajedno pobjegli sa lica mesta.

 • Privođenje ubica
  Privođenje ubica Foto: Policija ukrajine

- Policija je napravila rutu kojom se kretao automobil prema oblasti Odesa, kako bi zemlju napustili van carinske kontrole preko granice između Ukrajine i Moldavije. Shvativši da su napadači naoružani, specijalne snage KORD-a bile su uključene u hapšenje. Tada su napadači pokušali da pobegnu - rekao je Klimenko.

Svi uhapšeni trenutno se nalaze u pritvoru i u toku su hitne istražne radnje.

Hapšenjem osumnjičenih sa naših prostora, bez sumnje je postalo jasno da je jučerašnji vatreni okršaj nastavak rata škaljarskog i kavačkog klana.

 • Koristili prigušivače
  Koristili prigušivače Foto: Policija Ukrajine

 Motiv pokušaja atentata bile su kriminalne aktivnosti žrtve, moguća preraspodjela uticaja u samoj kriminalnoj organizaciji, kao i između balkanskih kriminalnih klanova koji kontrolišu trgovinu drogom - rekao je šef Nacionalne policije Igor Klimenko. Prilikom hapšenja, kod napadača su pronađeni oružje, municija i telefoni.

 • Zvicer odmah operisan
  Zvicer odmah operisan Foto: Arhiva

Zvicer u teškom stanju

Pet hitaca ispaljenih u Radoja Zvicera zadala su mu prostrelne rane stomaka teške po život, tako da je on odmah sinoć operisan u Kijevu. Međutim, prema posljednjim informacijama, nalazi se u teškom stanju i život mu je u opasnosti.

Radoje Zvicer godinama unazad ne živi u Crnoj Gori, iako slovi za vođu jedne od najjačih kriminalnih grupa u ovom dijelu Evrope.

Komentari

NA VRH