VITEZ

Mali Sifet rodio se 20 dana nakon ubistva oca

Enisa Haskić je nakon smrti supruga Sifeta na svijet donijela njihovog trećeg dječaka. Tražimo da se ubica što strožije kazni, kaže Ammar Haskić

Ammar bio vezan za amidžu Sifeta Haskića. Facebook

Piše: B. Cerić /Avaz.ba

4.6.2020

Porodica ubijenog Sifeta Haskića iz medija je saznala da je njegov ubica Smail Bešo na Sudu u Novom Travniku priznao krivicu. Odlučni da se ubica treba adekvatno kazniti, očekuju odluku Sudskog vijeća, koja bi trebala uslijediti narednih dana.


Uboden nožem


- Naša porodica od Suda traži da se ubica što strožije kazni i da oprosta nema. Priznanje ubice ne tretiramo kao kakvu olakšavajuću okolnost - kazao je u izjavi za “Avaz” Ammar Haskić, mladi fudbaler FK Vitez koji je naročito bio vezan za svog  nastradalog amidžu Sifeta.

Svirepo ubistvo dogodilo se 30. januara ove godine, oko 21.40 sati, u kafani “Ovo malo duše” u mjestu Vraniska kod Viteza. Smail Bešo (43) je 40-godišnjem Sifetu nožem nanio smrtonosne povrede.


Dženaza nastradalom Haskiću. Avaz


Dvadeset dana poslije zločina Sifetova supruga Enisa, koja je bila u poodmaklog trudnoći, rodila je njihovog trećeg sina. Dječaku su, u sjećanje na oca, kojeg nikada neće zagrliti, dali ime Sifet.

Iza ubijenog Sifeta ostala su još dva maloljetna sina. Brigu o njima, kazao nam je Ammar, preuzela je porodica.


Mladi fudbaler s amidžom Sifetom. Facebook

Bez informacija


Mladi fudbaler ne krije ogorčenje zbog činjenice da porodica nije bila uključena u istragu i da informacije o predmetu saznaju tek iz novina.

- Od dana svirepog ubistva mog rahmeli amidže  Sifeta tokom trajanja istrage i istražnih radnji od Tužilaštva SBK, odnosno postupajućeg tužioca i MUP-a SBK, mi kao porodica te njegova supruga Enisa i njihova tri sina nismo bili upoznati niti obavještavani kao oštećena strana dokle i kako teče istraga.  Smatramo da smo o svemu trebali biti informirani - napominje  Ammar Haskić.

Supruga ubijenog Sifeta Haskića, zbog svega navedenog, angažirala je sarajevskog advokata Kerima Čelika da ih zastupa na Sudu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.