KANTON SARAJEVO

Namjerno zapaljeni Polo i Opel Astra, još dva vozila oštećena

U Vogošći gorio Polo, a oštećena su još dva vozila dok je u Novom Sarajevu zapaljena Opel Astra

Jedno od vozila koja su izgorjela u Vogošći. E. Muračević

Piše: B. C./Avaz.ba

8.6.2020

Na području općina Novo Sarajevo i Vogošća u nedjelju u tokom noći namjerno su zapaljena dva automobila, dok su u paljevinama oštećena još dva vozila.

Tako je policiji u Vogošći u nedjelju u 3:40 sati prijavljeno da je izbio požar na automobilu Polo, registarskih oznaka T02-E-615, vlasništvo U.G. iz Vogošće.

Plamen se  prenio na susjedno parkirano vozilo Polo, registarskog broja O01-M-718, vlasništvo firme M.R.M. Export Import d.o.o. Ljubuški i na Golf 5 Plus, registarskih oznaka A71-J-588, vlasništvo N. K. iz Ilidže. 


U Vogošći oštećena tri vozila. E. Muračević

Požar je lokalizovala ekipa PVB Kantona Sarajevo. Povrijeđenih nije bilo, a uviđajem kojim je prisustvovao vještak protivpožarne struke utvrđeno je da je Polo, oznaka T02-E-615, namjerno zapaljen. Policija radi na pronalasku izvršilaca.



U nedjelju u 04:35 sati u ulici Olovska, općina Novo Sarajevo, gorjela je Opel Astra, registarskog broja O64-J-127, vlasništvo A. Č. iz Sarajeva. Vatrogasci su ugasili požar, a također nije bilo povrijeđenih. I u ovom slučaju utvrđeno je da je riječ o namjernoj paljevini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.