POSLIJE OBRAČUNA U SARAJEVU

Otkrivamo ko je i zašto pucao na Otoci: Svi akteri pušteni na slobodu

Faris Palo iz Golfa pucao na Jasmina Sultanovića i Berina Glavinića kojeg je ranio u desnu butinu

Pucnjava se desila u naselju Nova Otoka. Arhiv

Piše: B. Cerić

22.6.2020

Poslije kriminalističke obrade u policiji, četvorica uhapšenih nakon sinoćnje pucnjave u sarajevskom naselju Nova Otoka, pušteni su na slobodu, potvrdio nam je advokat Omar Mehmedbašić koji zastupa jednog od privedenih. 

- Niko od njih ranije nije osuđivan, te su iz tog razloga svi pušteni na slobodu, pojasnio je Mehmedbašić. 

U sarajevskoj ulici Džemala Bijedića, u blizini GRAS-a, jučer je oko 18:25 sati dogodila se pucnjava u kojoj je ranjena jedna osoba. 

Saznajemo da je u pucnjavi povrijeđen Berin Glavinić koji je pogođen u butinu, a prema policijskim informacijama odbio je dalju hospitalizaciju u bolnici. 

S njim u društvu bili su Jasmin Sultanović, i Mirza S.

Prema izjavi Sultanovića koji je priznao u policiji da je sa sobom nosio pištolj Bereta, kalibra 7,65 milimetara, na njih je iz automonila Golf zapucao Faris Palo.   

Mehmedbašić: Niko od njih ranije nije osuđivan, te su iz tog razloga svi pušteni na slobodu. Arhiv

- Siguran sam da je iz automobila pucano iz dva pištolja i najvjerovatnije od strane dva lica- kazao je Sultanović koji je potvrdio da je potom braneći se izvukao pištolj i ispalio tri hica u pravcu Golfa koji se potom udalji sa mjesta pucnjave.

Jasmin je potom pomogao Berinu vidjevši krv na njegovoj desnoj nozi. Pozvao je Hitnu pomoć, a pištolj srebrne boje odbacio je u žbunje. Policajcima je na licu mjesta odmah sve priznao, ali pištolja nije bilo u žbunju.

Sultanović je kazao da poznaje Farisa Palu sedam godina i da nikada nije imao problema s njim. Čuo je da je Palo rekao da će pucati na sve koji budu u Berinovom društvu.

Za drogu koja je pronađena u Berinovom stanu ne zna čija je.

Istraga protiv njih se nastavlja.

- Postoji i osnova sumnje da su te osobe počinile krivična djela omogućavanja i uživaja opojnih droga kao i da je jedno od tih lica osumnjičeno za krivično djelo izazivanja opće opasnosti - rekao je Mirza Hadžiabdić,portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.