TUŽILAŠTVO KANTONA SARAJEVO

Zatražen pritvor za vozača Audija koji je usmrtio pješakinju

Almir Duraković upravljao Audijem bez položenog vozačkog ispita

Odvođenje vozača iz prostorija Tužilaštva. Avaz

Piše: B. Cerić

24.6.2020

Postupajuća tužiteljica Tužilaštva KS uputila je Kantonalnom sudu u Sarajevu prijedlog za određivanja pritvora vozaču Audija A3 Almiru Durakoviću (23), koji je u Bolničkoj ulici usmrtio pješakinju Zumretu Muharemagić (77), rođenu u Bosanskoj Gradišci, nastanjenu u Sarajevu. 


Uznemirenje javnosti

- Pritvor je zatražen zbog opasnosti da bi puštanjem na slobodu osumnjičenog došlo do uznemirenja javnosti - saopćila je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.

Saobraćajna nesreća se dogodila u ponedjeljak u 8.55 sati u blizini Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. 

Duraković je pješakinju udario na raskrsnici ulica Bolnička i Stjepana Tomića. Žena je smrtno stradala na licu mjesta, što su konstatirali ljekari Hitne pomoći.


Detalj s mjesta nesreće. Avaz

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo jučer je saopćeno da su uviđaju prisustvovali vještaci saobraćajne i mašinske struke.

Utvrđeno je da je Duraković upravljao Audijem bez položenog vozačkog ispita za vozača “B” kategorije.

Tijelo nastradale je vozilom KJKP “Pokop” prevezeno u prosekturu Bare, gdje će, po nalogu tužioca, biti obavljena obdukcija. 

Durakoviću, koji je isti dan uhapšen, na teret se stavlja teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja u vezi s ugrožavanjem javnog saobraćaja.

Potvrđeno nam je nezvanično, da je vozač prije nego što je udario pješakinju obilazio automobil koji se kretao ispred njega.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.