PRESUDA ZA POKUŠAJ UBISTVA

Nožem izbo muškarca, osuđen na tri godine zatvora

Presuda je izrečena nakon što je Branko Lazić sa Okružnim javnim tužilaštvom u Banjoj Luci sklopio sporazum o priznanju krivice, čime je prihvatio sve navode optužnice

O. Ma. / Avaz.ba
03.07.2020 12:17

Okružni sud u Banjoj Luci

Foto: Arhiv

Branko Lazić (29) iz Bosanske Gradiške osuđen je u Okružnom sudu u Banjoj Luci na tri godine zatvora zbog pokušaja ubistva Gorana Jankovića (39), kojeg je u tuči više puta izbo nožem. 

Presuda je izrečena nakon što je Lazić sa Okružnim javnim tužilaštvom u Banjoj Luci sklopio sporazum o priznanju krivice, čime je prihvatio sve navode optužnice.

Napad se dogodio 21. februara oko ponoći u kafani u mjestu Rovine kod Bosanske Gradiške. U presudi se navodi da je Lazić tokom tuče žrtvi nanio četiri ubodne rane i tri posjekotine.

  • Okružni sud u Banjoj Luci
    Okružni sud u Banjoj Luci Foto: Arhiv

- Posjekao ga je po glavi, vratu i podlaktici, dok ga je dva puta ubo u grudi, zatim u stomak i prepone - navodi se u presudi.

Jankoviću je nakon ranjavanja ukazana pomoć u gradiškoj bolnici, a potom je prevezen u UKC Republike Srpske gdje se oporavio od povreda.

Tokom istrage navodilo se da su optuženi i žrtva pili u kafani, te da se radilo o pijanskoj svađi i tuči. U svemu su učestvovali još i I. O. (34) i C. E. (33) iz Bosanske Gradiške, ali protiv njih nije podignuta optužnica. Lazić je ubrzo nakon svađe uhapšen i određen mu je pritvor u kojem je proveo mjesec dana.

Vrijeme provedeno u pritvoru biće mu uračunato u kaznu.

Komentari

NA VRH