DIRLJIVE PORUKE

Modriča oplakuje mladića koji je preminuo od uboda stršljena

Vijest o ovoj tragediji zavila je u crno Modričane koji kažu da je riječ o dobrom i plemenitom momku koji bi se uvijek našao ljudima na usluzi.

Avaz.ba
05.07.2020 13:02

Mladić preminuo od uboda stršljena

Foto: Privatna arhiva

Modriča oplakuje život mladog sugrađanina Miroslava Vasića (27) koji je danas sahranjen nakon što je dan ranije, na putu do bolnice, podlegao ubodu stršljena.

Mladić je kobnog dana navodno kosio u jednom modričkom selu kada ga je ubo stršljen te mu je najprije pomoć ukazana u Domu zdravlja Modriča.  Nažalost, na putu do bolnice Sveti apostol Luka u Doboju, njegovo srce nije izdržalo pa je nesretni mladić podlegao u vozilu Hitne pomoći. 

Vijest o ovoj tragediji zavila je u crno Modričane koji kažu da je riječ o dobrom i plemenitom momku koji bi se uvijek našao ljudima na usluzi.

Vjeruje se da je Vasić bio alergičan, međutim, tako koban scenario ipak niko nije očekivao, te su se nadali da će mu ljekari pomoći. 

Navodno je ranije već imao iskustva sa ubodima stršljena, ali ovaj put bilo je tragično.

- Bože moj, kakva tuga i žalost, pa zar jedan insekt ima toliku moć, da oduzme čovjeku život?! Jadni mladić, neka mu je laka zemlja, porodici saučešće i da im Bog dragi olakša tugu i bol, samo je jedna od emotivnih poruka sa kojom su se oprostili njegovi sugrađani.

Mještani sela Vranjak, gdje je živio Vasić, koji je tu i sahranjen, u nevjerici prepričavaju ovu tragediju.  Svi koji su ga poznavali kažu da je bio izuzetno fin mladić a zbog njegove tragične smrti cijelo selo okovano je tugom. 

- Miroslav ima roditelje, brata i dvije sestre. Imao je i djevojku, a priča se da se su bili srećni i planirali zajednički život. Ova tragedija izbrisala je sve njihove želje, kažu neutješne komšije.

Njegova djevojka također se emotivnim porukom oprostila od voljenog koji je prerano otišao.

- Medo moj počivaj u miru. Voli te tvoje pilence najviše na svijetu iako te više nikada neću moći zagrliti i poljubiti. Ja znam da si tu uz mene lijepi moj anđele. Sutra nam je trebao biti najljepši dan, naša dva mjeseca najsrećnija u mom životu, ali bebo moja promijeniti ništa ne mogu i znaj da te volim i voljeću te zauvijek, napisala je njegova djevojka na Facebooku.

Komentari

NA VRH