RASVIJTLJENA KRAĐA

Otkriveni pljačkaši Katoličke kuće i Katedrale u Foči

Policija je danas pronašla i lišila slobode D.G. i M.G. iz Foče, zbog sumnje da su počinili krivično djelo teške krađe

Dio ukradenih predmeta. PU Foča

Piše: Al. B./ Avaz.ba

7.8.2020

Policijski službenici Policijske uprave Foča danas su pronašli i lišili slobode D.G. i M.G. iz Foče, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo teške krađe na štetu Katoličke kuće i Katedrale u Sokolskoj ulici u Foči. 

Krađa se desila 27. jula, kada je prijavljeno da je iz katoličke kuće, osim različitih predmeta poput klavijatura, štampača, escajga i odjevnih predmeta, odnešena i određena količina hrane i pića, a metalna kasa, nakon što je otvorena, bačena je ispred kuće jer u njoj nije bilo novca.


Policija otkrila kradljivce. Avaz

- Policijskoj stanici Foča dana 25.07.2020. godine prijavljena je teška krađa na štetu Katoličke kuće, a operativnim radom na terenu došlo se do saznanja o eventualnim izvršiocima kod kojih su prilikom pretresa pronađeni otuđeni predmeti. Pretres je izvršen po naredbi Osnovnog suda u Foči, uz saglasnost postupajućeg tužioca. U toku je kriminalistička obrada nad licima lišenim slobode, a po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje dostaviće se izvještaj za pomenuto krivično djelo – saopćeno je iz PS Foča.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.