UHAPŠENI U OMIŠU

Državljani BiH obijali vozila: Počinili 13 krađa

Privedena trojica 30-godišnjaka, a za 26-godišnjakom se traga

Policija u Omišu razotkrila lopove. Agencije

Avaz.ba

12.8.2020

Pripadnici Policijske uprave Omiš u saradnji s  policajcima iz Makarske i Splita dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom 30-godišnjaka i 26-godišnjakom, svi državljani BiH, provedenim zbog sumnje da su tokom jula i avgusta 2019. i 2020. godine počinili ukupno 13 krivičnih djela teške krađe i krađe, saopćila je PU splitsko-dalmatinska.

Osumnjičene su prethodno, 10. avgusta zatekli policijski službenici prilikom provale u vozilo na omiškom području nakon zaprimljene dojave građana, a provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da su u navedenom periodu na omiškom području počinili šest provala i dvije krađe iz vozila, na području Makarske četiri provale u vozila, dok su na području Splita počinili jednu krađu iz vozila. 


Podnesene krivične prijave. Agencije

Tom prilikom su ukrali novac i raznu tehniku (prijenosna računala, foto aparate i dr.), a ukupno počinjena materijalna šteta se procjenjuje na oko 70 hiljada kuna. Kod njih je pronađen i oduzet provalnički alat kao i dio ukradenih predmeta.

Zbog sumnje da su počinili navedena krivična djela protiv svih je podnijeta krivična prijava nadležnom državnom odvjetništvu, te su trojica od njih privedeni policijskom pritvorskom nadzorniku, dok je 26-godišnjak za sada nedostupan policiji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.