OKONČANA ISTRAGA

Tužilaštvu u Banjoj Luci privedena četvorica provalnika uhapšenih u akciji "Window"

Otuđili veću količinu novca, zlato i druge predmete

Uhapšeni kradljivci. MUP RS

B. C.

30.1.2024

Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, dana 30.01.2024. godine, Policijska uprava Bosanska Gradiška, dostavila je izvještaj protiv četiri osumnjičena lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinili produženo krivično djelo Teška krađa iz člana 226. u vezi sa članom 57. Krivičnog zakonika RS.

Izvještaj je dostavljen protiv: Sreten Simić, rođen 1970. godine iz Bijeljine, Boris Simić ,rođen 2001.godine, iz Bijeljine,  Dejan Mijatović , rođen 1992.godine iz Zvornika i Darko Jokić, rođen 1986. godine iz Zvornika.

Osumnjičena lica su lišena slobode u okviru višemjesečne zajedničke akcije Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS i Policijskih uprava Bosanska Gradiška, Banja Luka, Doboj, Bijeljina, Zvornik i Istočno Sarajevo.

U vremenskom periodu od 09.09.2023.godine, do dana 10.12.2023.godine, osumnjičena lica su na području RS, upotrebom fizičke snage i podesnog sredstva koristili odsustvo vlasnika stambenih objekata te nasilnim putem ulazili u iste i tom prilikom otuđili veću količinu novca, zlato i druge predmete.

Osumnjičena lica su sprovedena u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka i bit će ispitani od strane postupajućeg tužioca na okolnosti počinjenog krivičnog djela. Nakon ispitivanja osumnjičenih lica tužilac će odlučiti o stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora, o čemu će javnost biti obavještena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.