CRNA STATISTIKA

Teške saobraćajne nesreće u RS odnijele tri života za osam sati

Dvije osobe su povrijeđene i hospitalizirane na UKC RS

Smrskani automobil na mjestu nesreće. Printscreen

H. J. I.

15.6.2023

U blizini Banje Luke dogodile su se dvije saobraćajne nesreće u kojoj su život izgubile tri osobe, dok su dvije završile na liječenju u Univerzitetskom kliničkom centru RS.

Kako je saopšteno iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, na magistralnom putu Banja Luka-Laktaši u srijedu oko 21.50 dogodila se nesreća u kojoj su dvije osobe poginule i dvije povrijeđene kada je došlo do slijetanje porše kajena.

Povrijeđeni smješteni na UKC RS

- U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u srijedu oko 21.50 u Novakovićima u slijetanju poršea stradali su Sanel Nermin Aljić (22) iz Vukosavlja i Mirsad Aljić (22) iz Kiseljaka - naveli su iz OJT Banja Luka.

U saobraćajnoj nesreći je učestvovao porše kajen kojeg je vozio Nihad Aljić (46) iz Vukosavlja i tom prilikom povrijeđen je, kao i putnik u pomenutom vozilu F.M. (29) iz Modriče.

- Povrijeđenim licima je pružena ljekarska pomoć i oni su zbrinuti u UKC RS - saopšteno je iz Tužilaštva.

Istakli su da je uviđaj na licu mjesta obavio Dalibor Vrećo, dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, zajedno sa policijskim službenicima Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Banja Luka.

Naložena obdukcija

Tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere kao i vještačenja na utvrđivanju svih okolnosti saobraćajne nesreće, a naložena je i obdukcija smrtno nastradalih, koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra RS u Banjoj Luci su "Nezavisnim novinama" rekli da je pacijent N.A. (46) hospitalizovan u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje.

- Pacijent je zadobio povredu grudnog koša, koja je adekvatno zbrinuta. Dodatna dijagnostika je u toku, a pacijent je svjestan i budan i trenutno stabilizovanog zdravstvenog stanja - naveli su iz UKC RS.

Dodaju da je pacijent F.M. (29) hospitalizovan u Klinici za ortopediju i traumatologiju.

- Pacijent je primljen u polutraumatizovanom stanju, te je inicijalno zbrinut. U toku je dodatna dijagnostika, a pacijent je trenutno stabilnog zdravstvenog stanja - dodaju oni.

U drugoj nesreći poginuo mladi fudbaler

Mladi fudbaler Milovan Novaković (29) iz Srpca poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 5.50 na magistralnom putu Bosanska Gradiška-Banja Luka u Rovinama.

Iz banjalučkog tužilaštva su naveli da su u nesreći učestvovali teretno motorno vozilo DAF sa priključnim vozilom, kojim je upravljao Miodrag Blesić (49) iz Laktaša i auto FIAT, kojim je upravljao Novaković.

Inače, Novaković je bio fudbaler koji je igrao u više klubova u BiH, a posljednjih godinu dana bio je član austrijskog Judenburga. Iz Fudbalskog kluba Krupa, u kojem je svojevremeno nastupao Novaković, oprostili su se od njega.

- Sa velikom tugom vas obavještavamo da je poginuo bivši igrač našeg kluba Milovan Vuk Novaković. Ovom prilikom porodici Novaković upućujemo izraz najdubljeg saučešća. Počivaj u miru! - navodi se u objavi FK Krupa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.