BOSANSKA GRADIŠKA

Stao da pomogne osuđivanom ubici pa dobio batine i ostao bez kombija

Semir Burić uhapšen zbog napada na N. S. iz Doboja koji mu je pokušao pomoći nakon što je sletio automobilom s kolovoza

Privođenje Semira Burića. Agencije

Piše: O. Matavulj

22.10.2020

Semir Burić (50), osuđivani ubica iz Orahove kod Bosanske Gradiške, uhapšen je preksinoć zbog sumnje da je izudarao i ukrao službeni kombi radniku "Građ prometa" N. S. (19) iz Doboja, koji je pokušao da mu pomogne nakon što je Burić automobilom Passat sletio s puta!? 

U PU  Bosanska Gradiška navode da se nesvakidašnji događaj odigrao u srijedu oko 14.30 sati u Orahovi, neposredno nakon što je Burić vozilom sletio s puta. Vidjevši čovjeka u nesreći N. S. se zaustavio da mu pomogne. Međutim, umjesto zahvalnosti, dobio je batine zbog kojih mu je ukazana ljekarska pomoć u Domu zdravlja Bosanska Gradiška i konstatovane lakše tjelesne povrede.


Ukrao žrtvin službeni kombi

- Nakon saobraćajne nezgode vozaču S. B. je prišao oštećeni, kako bi mu pomogao, ali je on fizički nasrnuo na njega. Više puta je udario mladića po glavi i tijelu. Kada se mladić povukao S. B. je sjeo u žrtvin službeni kombi, u kome su bila i dva mobilna telefona, i pobjegao u nepoznatom pravcu - rekla je portparol PU Bosanska Gradiška Slobodanka Subotić.

Nedugo zatim Burić se ukradenim kombijem vraća na mjesto nezgode. Potom kombijem pokušava da, iz kanala, izvuče svog Passata, u čemu nije uspio. U tom trenuku na lice mjesta stiže patrola policije i vidjevši njih Burić je pješke pobjegao.

- Izvršen je uviđaj, a isti dan oko 20.30 časova policijski službenici su u Orahovi pronašli i uhapsili S. B. kod koga je utvrđeno prisustvu alkohola u organizmu. Na teret mu se stavlja da je počinio krivična djela teška krađa i nanošenje tjelesnih povreda N. S. - istakla je Subotić.

Nezvanično saznajemo da je Buriću alkotestom izmjerena koncentracija od 0,55 g/kg Vjeruje se u vrijeme napada imao znatno veću koncentraciju budući da je alkotest urađen šest sati nakon spornog događaja.


Odležao ubistvo

Semir Burić ranije je osuđen na sedam godina zatvora zbog ubistva komšije Lazara Grbića 12. februara 2001. godine. Burić je tada kroz prozor ušao u Grbićevu kuću i automatskom puškom ga udario u glavu dok je spavao. Grbić je zadobio frakturu lobanje i preminuo je u bolnici poslije devet dana. Motiv ubistva bili su loši komšijski odnosi. Burić je godinama bio u bjekstvu i po potjernici je uhapšen u Austriji. U septembru 2018. teško je ranjen u kafani u Lamincima kod Gradiške kada ga je prijatelj, s kojim je pio, nožem ubo u grudi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.