MOLOTOVLJEV KOKTEL

Sarajlija Enes Kozić tvrdi: Prijete mi od kada je poginuo Adnan Hadžagić

Kozić u izjavi za “Avaz” tvrdi da je prije nekoliko dana dobio prijetnje da će mu biti bačena bomba na kuću

B. C.
  • Kozić pokazuje razbijenu flašu

    Kozić pokazuje razbijenu flašu

    Foto: Čitalac


Molotovljev koktel noćas je bačen na kuću Enesa Kozića u ulici Višegradska kapija u sarajevskom naselju Vratnik. Povrijeđenih nije bilo, a staklena flaša sa zapaljivom tečnošću razbila se na betonskim stepenicama u dvorištu kuće.

Iz MUP-a KS je potvrđeno da je u 2:10 sati bačena eksplozivna naprava sa zapaljivom tekućinom, poznatija kao molotovljev koktel. Počinilac za sada nije poznat.

Kozić u izjavi za “Avaz” tvrdi da je prije nekoliko dana dobio prijetnje da će mu biti bačena bomba na kuću.

- Bila je prisutna i moja majka, ona je znate pokrivena. Momci, njih trojica dovezli su se pred moju kuću i iz auta prijetili da će mi baciti bombu. Majka i ja smo 18. novembra otišli u FUP i prijavili prijetnje, kaže Kozić.

On tvrdi da su prijetnje počele nakon stradanja Adnana Hadžagića koji je poginuo nakon policijske potjere 30. jula ove godine na području općine Stari Grad

- Momak je bio sa mnom u autu, ja sam svjedok. Bio sam u zatvoru i kad sam izašao od tada mi prijete, kaže Kozić.

  • Prijavio prijetnje FUP-u

    Prijavio prijetnje FUP-u

    Foto: E. Kozić


Riječ je o događaju u Starom Gradu kada je policija pokušala da zaustavi vozilo u kojem su se nalazili Adnan Hadžagić, te Enes Kozić i Haris Zuko, za kojim je odranije raspisana potraga zbog razbojništva. Oni se na naređenje policije nisu zaustavili već su se dali u bjekstvo. Nakon kraće potjere, kada ih je policija sustigla, istrčali su iz vozila.

Zuko je tada uspio pobjeći, dok je Kozić fizički napao policajca koji ga je sustigao. Iako slomljene ruke, policajac je uspio savladati Kozića. Prema zvaničnim informacijama MUP-a, Adnan Hadžagić je tada poginuo nakon pada sa podzida.

Porodica stradalog Hadžagića u međuvremenu je iznijela sumnje u zvaničnu verziju MUP-a Kantona Sarajevo, te za pojedine medije ustvrdila da ga je ubila policija, što su iz MUP-a KS odlučno odbacili.

Ovo nije prvi put da Kozić prijavljuje napad i prijetnje. Njemu je 30. januara prošle godine bačen molotovljev koktel na kuću, a desetak dana ranije je pretučen metalnom palicom.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na