PRETRESI U TK

Zaplijenjeni puške, pištolji, paketići droge i tablete

Policija izvršila pretres na sedam lokacija na području Tuzle, Živinica, Gračanice, Gradačca i Banovića

B. C.

Oduzeto oružje

Foto: MUP TK


Pripadnici Uprave policije MUP-a TK, postupajući prema naredbama općinskih sudova, a po prethodno sačinjenom Operativnom planu provođenja zajedničkih mjera i radnji na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i municije, 23. novembra izvršili su pretrese na sedam lokacija na području Tuzle, Živinica, Gračanice, Gradačca i Banovića.  

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se dovode u vezu s izvršenjem krivičnih djela ili prekršaja Oduzeti su puška, zračna puška, zračni pištolj, tri gasna pištolja i dva okvira za municiju za automatsku pušku. 

  • Zaplijenjena droga

    Zaplijenjena droga

    Foto: MUP TK


Također su nađena 42 pakovanja s bijelom i zeljastom materijom koja asocira na drogu te dva džointa, drobilice, digitalnu vagu, 26 tableta “suboxone”, 10 tableta ekstazija te televizor, mobilni telefon i novac.

Zbog nedozvoljenog držanja oružja, Tužilaštvu TK će biti podneseni izvještaji protiv M. Š. (21) iz Tuzle i Š. Lj. (46) iz Živinica. Osumnjičeni za posjedovanje i omogućavanje uživanja droge su K. B. (26) i A. H. (31) iz Tuzle te A. S. (36) iz Doboj-Istoka, M. O. (19) iz Gradačca i I. H. (31) iz Banovića.

Više o:

MUP TK Oružje Droga
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na