MOSTAR

Grupi Sade Đuguma određen pritvor

Pritvor ovoj grupi, na čijem se čelu nalazio Đugum, kako nam je rečeno, određen iz razloga postojanja opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja krivičnih djela

Đugum na čelu grupe. Arhiv

Piše: M. Sm.

25.11.2020

Nakon ročišta koje je danas održano u Općinskom sudu Mostar, kako je za "Avaz" potvrđeno, uvažen je prijedlog Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona o određivanju pritvora u trajanju od 30 dana osmorici uhapšenih u akciji "Inpact", koju su u ponedjeljak izveli pripadnici Federalne uprave policije (FUP).

To su Sado Đugum (42), Adnan Šljivić (33), Alen Fale (29), Rijad Dumpor (50), Miran Voljevica (41), Vedran Drljević (45), Đenan Demirović (38) i Edhem Memić (48).

Pritvor ovoj grupi, na čijem se čelu nalazio Đugum, kako nam je rečeno, određen iz razloga postojanja opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja krivičnih djela.

Podsjetimo, iz FUP-a su naveli da se članovi ove grupe sumnjiče da su se u martu ove godine 2020. godine planski udružili u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, na način da su od jednog od poduzetnika iz Mostara preuzeli dug prema trećem licu od kojeg su prvenstveno iznudili putničko motorno vozilo marke „Audi A6“ i novčani iznos od 3.400 maraka.

- Nakon toga su se usmjerili na naprijed spomenutog poduzetnika, te od njega na nezakonit način prisvojili putničko motorno vozilo BMW čija je vrijednost oko 30.000 maraka i novac u iznosu od 2.000 maraka - kazali su iz FUP-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.