ISTRAGA U ĆORSOKAKU

Opismenio je pola Bugojna: Ko je svirepo ubio omiljenog učitelja

Kako se sumnja dvojica nepoznatih počinilaca 18. oktobra ove godine upala su u kuću penzionera Stjepana Kolaka gdje su ga mučili na najstravičniji načine

Ad. A.

Policija bez odgovora

Foto: Ilustracija


Bugojanci i dalje traže odgovore, na pitanje ko je brutalno mučio i opljačkao Stjepana Kolaka (86) učitelja u penziji. Počinioci ovog monstruoznog čina su još na slobodi što dovodi do velikog uznemirenja javnosti.

Naime, nemoćni starac 18. oktobra ove godine brutalno je napadnut u svojoj kući u ulici Hadžialića Ograda, te je stravično mučen i maltretiran da bi počiniocima otkrio gdje krije novac i dragocjenosti.

Kako nam je otkrio izvor blizak istrazi, policija sumnja da su dvojica za sada nepoznatih muškaraca upala su u Kolakovu kuću gdje su ga vezali i dugo tukli.

Iskoristili su odsustvo starčevog sina, što ukazuje da su objekt dugo držali pod prismotrom. Prema navodima našeg izvora, starac je preživio horor, a napadači su ga gušili stavljajući mu najlonsku kesu na glavu. No, ovaj poštovani prosvjetni radnik nije imao veliku ušteđevinu.

  • Učitelj Stjrpan je izveo mnoge generacije

    Učitelj Stjrpan je izveo mnoge generacije

    Foto: Avaz


Napadači su uspjeli uzeti manju količinu novca, prije nego su napravili veliku premetačinu u kući. Po dolasku policije na lice mjesta stari učitelj je bio živ, ali nije uspio kazati ko su napadači.

Prebačen je u travničku bolnicu, a potom i u KCUS gdje je od posljedica mučenja i preminuo.

Od momenta saznanja da je Kolak umro, do danas saslušano je destine potencijalno osumnjičenih, a pojedinci su i poligrafski testirani, no za sada niko nije uhapšen.

Kako nezvanično saznajemo iz kuće su izuzeti i određeni tragovi među kojima je i DNK materijal, ali to za sada nije dovelo do osumnjičenih. Inače, tokom svoje prosvjetne karijere Stjepan je izveo mnoge generacije koje je naučio da pišu i čitaju, od njega su se putem društvenih mreža opraštali njegovi đaci, a jedan od njih je napisao da je „opismenio pola Bugojna“ i da nije zaslužio ovako strašnu smrt.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na