BOSANSKA GRADIŠKA

Pronađen avion koji je nestao iznad Omarske, poginula oba člana posade

Nezvanično saznajemo da nema preživjelih, te da se iz olupine aviona vidi jedno tijelo

Avion je pronađen i o svemu je obaviješteno Tužilaštvo BiH. NEZAVISNE

Piše: O. Ma.

11.12.2020

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a RS pronašli su avion, koji je jučer nestao iznad Omarske. Kako je potvrđeno olupina aviona pronađena je na Kozari u selu Subotići na području općine Bosnske Gradiška.

Poginula su oba člana posade. 

- Avion je pronađen i o svemu je obaviješteno Tužilaštvo BiH. Preduzimaju se dalje mjere i radnje, biće izvršen uviđaj kako bi se utvrdile sve okolnosti tog događaja - rekla je portparol MUP RS Mirna Miljanović.


Policija na terenu. MUP RS

Iz MUP-a su u međuvremenu uputili zvanično saopćenje za javnost:

- Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske pronašli su danas na području kozaračkog sela Subotići ostatke sportskog aviona čiji je nestanak prijavljen jučer Policijskoj stanici Gradiška. O događaju je obaviješteno nadležno Tužilaštvo BiH - saopćeno je iz MUP-a.

Avion je lociran u okviru velike potrage na području Kozare u kojoj su učestvovali pripadnici policijskih uprava Gradiške i Prijedora, Jedinice žandarmerije, SAJ-a, Republičke uprave civilne zaštite, Helikopterskog servisa RS, planinara, lugara i drugih građana.

U avionu su bili pilot i operater, a riječ je o državljanki Rumunije i državljaninu Srbije. Avion se vraćao iz Velike Kladuše za Banjaluku, sa čijeg je aerodoroma jučer ujutru odletio za Kladušu.

U povratku iz Kladuše avion, koji je prevozio vakcine za životinje, nestao je sa radara nešto poslije 14.00 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.