ZAKAZANA SJEDNICA

Dok čeka vjenčanje s Ćićom: Fatalna Sunita sutra će biti dovedena u Sarajevo

Na Vrhovnom sudu FBiH zakazana sjednica na kojoj će biti razmatrana žalba na presudu Hindić

B. Cerić
  • Sunita Hindić pritvorena u KPZ Mostar

    Sunita Hindić pritvorena u KPZ Mostar

    Foto: Avaz


Dok čeka odluku Suda o njenom vjenčanju s osuđenikom Feridom Suljovićem Ćićom, Sunita Hindić bi trebala sutra 20. januara biti privedena u Sarajevo gdje je u Vrhovnom sudu Federacije BiH zakazana sjednica na kojoj će se razmatrati žalba Tužilaštva HNK na presudu Kantonalnog suda u Mostaru kojom je fatalna Sunita zbog ubistva mostarskog ugostitelja, Nine Ivankovića, (55) nepravomoćno osuđena na kaznu zatvora u trajanju od tri i i po godine.

Odluka naknadno

Na sjednici će biti razmatrana žalba, nakon čega će odluka o potvrđivanju ili ukidanju presude biti donesena naknadno.

Iz Federalnog tužilaštva su, prema Vrhovnom sudu F BiH, uputili prijedlog da se uvaži žalba Tužilaštva HNK, izjavljena po svim žalbenim osnovama protiv presude Kantonalnog suda u Mostaru, te da se pobijana presuda ukine i predmet vrati prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

  • Ferid Suljović Ćićo

    Ferid Suljović Ćićo

    Foto: Avaz


Alternativno je predloženo da se pobijana presuda preinači, ukoliko Vrhovni sud FBiH ocijeni da su neutemeljeni žalbeni navodi Tužilaštva, te da se Hindić izrekne kazna zatvora u dužem vremenskom trajanju.

Dok broji pritvorske dane u Kaznenoporavnom zavodu (KPZ) Mostar , Hindić je prema Kantonalnom sudu Mostar podnijela zahtjev da joj se odobri vjenčanje sa izvanbračnim suprugom Feridom Suljovićem Ćićom (40).

Uhapšen u Hrasnici

Suljović je prije mjesec uhapšen u Hrasnici nakon što se koncem avgusta nije vratio u mostarski zatvor u kojem zbog izvršenja teških krađa na području Mostara izdržava zatvorsku kazanu u trajanju od godinu i dva mjeseca.

NA VRH

Podijeli članak na