PROSTITUCIJA U BANJOJ LUCI

Epilog akcije "Dolar": Seksualne usluge naplaćivale 400 maraka

Vlasnik striptiz kluba "Caribic dance" na slobodi, Srbijanke i Slovenci predeti Terenskom uredu za strance

O. Matavulj

Policija u striptiz klubu

Foto: MUP RS


Vlasnik strptiz kluba "Caribic dance" Lari Živković, koji je uhapšen u akciji "Dolar", pušten je na slobodu, kao i dvije djevojke, dok su četiri Slovenca i četiri državljanke Srbije predati Terenskom uredu za strance BiH, potvrđeno je u PU Banja Luka.

Policija će protiv Živkovića podnijeti izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Banjoj Luci zbog sumnje da je počinio krivična djela navođenje na prostituciju i nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, jer je klub radio poslije 22 sata.

Tri djevojke sve priznale

- Protiv pravnog lica, odnosno striptiz kluba podnesena je prijava komunalnoj policiji i naknadno će se odlučiti da li će klub biti privremeno zatvoren - navode u policiji.

Izvor blizak istrazi kaže da su tri od šest privedenih djevojaka tokom kriminalističke obrade priznale da su se bavile prostitucijom, dok su ostale to negirale tvrdeći da su samo radile kao plesačice. Prostituciju su priznale državljanke Srbije Zvezdana D. i Nina K., te Adna M. iz Banja Luke, koje su zbog toga prekršajno sankcionisane.

- One su priznale da su seksualne usluge naplaćivale 400 maraka - kaže izvor iz istrage.

Kako saznajemo sve četiri državljanke Srbije će biti protjerane iz BiH. U akciji su uhapšeni još i državljani Slovenije Bernard Ćosić kod kojeg je pronađena manja količina droge, te Alen Duranović, Miroslav Savanović i Mirhad Ferhativić kod kojih je testiranjem utrvđeno da su pozitivni na kokain. 

  • Izvršena racija

    Izvršena racija

    Foto: MUP RS


Dvojica od četvorice biće protjerani iz zemlje. Čosić će ujedno biti prekršajno sankcionisan zbog posjedovanja droge, a Savanović zbog ometanja policijskih službenika.

"Ćetojević" nema veze s akcijom

Menadžment hotela "Ćetojević" saopštio je da nema nikakve veze sa akcijom "Dolar", te da je racija izvršena u striptiz klubu "Caribic dance" koji koristi iznajmljeni prostor.

- Hotel ne radi od marta 2020. zbog epidemije virusa korona. Akcija je izvršena u klubu, kojem je izdat poslovni prostor i čiji vlasnik nije vlasnik hotela. Vlasnici hotela nemaju nikakve veze sa klubom i radnjama koje se u njemu odvijaju - saopštio je menadžment hotela "Ćetoje vić".

Više o temi Prostitucija

NA VRH

Podijeli članak na