SLUČAJ MEMIĆ

Arijana Memić prije četiri godine upozoravala na prikrivanje dokaza od strane Zijada Mutapa

Slučaj nije završen, niti će biti dok ne smjestimo pravog ubicu i saućesnike tamo gdje im je mjesto, stoji u objavi sestre nastradalog mladića

A. Ka.

4.2.2021

Borba za istinu i pravdu se nastavlja. Avaz

Prije četiri godine Arijana Memić, sestra nastradalog Dženana Memića je upozoravala da Zijad Mutap, otac Alise Mutap kupuje ili sakriva dokaze o ubistvu njenog brata.

Arijaninu izjavu iz 2016. godine prenosimo u cjelosti:

- Napisati ću ovo iz razloga što dobijam veliki broj poruka, nisam u mogućnosti svima odgovarati pojedinačno. Reći ću samo, da mi nismo budale koje će povjerovati u još jednu kupljenu laž Zije Mutapa. Slučaj nije završen, niti će biti dok ne smjestimo pravog ubicu i saućesnike tamo gdje im je mjesto. Ne, niste nas dotukli ovim izjavama, nismo posrnuli, naprotiv, dobili smo još više snage i još nam je veća motivacija da izguramo do kraja, da dobijemo pravdu za našeg Dženana, te da svima koji ste učestvovali u prikrivanju , potkupljivanju,…, odgovarate za to. Nećete nas isprovocirati, mi nismo vi, mi nemamo amneziju. #PravdaZaDzenanaMemica!!! – napisala je Arijana Memić.


Sud Bosne i Hercegovine 3. februara odredio jednomjesečni pritvor Zijadu Mutapu i Hasanu Dupovcu koji su osumnjičeni za organizovani kriminal, pomoć počinitelju nakon krivičnog djela i protupravno posredovanje u slučaju “Memić”.

Sud je na taj način u potpunosti prihvatio prijedlog Tužilaštva koje je i tražilo ovakvu mjeru.

Prije 4 godine. Tek je počelo...

Objavljuje Arijana MemićSrijeda, 3. veljače 2021.
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.