DETALJI AKCIJE KOSMOS

Pokušali sakriti miris skanka: Drogu krili u šporetu i u kesama za pse

U akciji "Kosmos" ukupno je pronađeno više od osam kilograma skanka, a uhapšeni su Stanko Savić, Marko Ignjatić, Adisa Ćulbrk, Igor Stojičić i Dalibor Kojić

Pronađena droga. MUP RS

A. Ka. / Nezavisne

7.2.2021

Droga ulične vrijednosti preko 160.000 maraka, koju je zaplijenila banjalučka policija u akciji "Kosmos", pronađena je na više lokacija.

Interesantno je da je dio droge bio sakriven u električnom šporetu, a dio u kesama hrane za pse, pišu Nezavisne.

- Na taj način dileri su pokušali da sakriju miris skanka, znajući da hrana za pse ima jak miris. Međutim, ni to ih nije spasilo. Policija je detaljno pretresla stan i pronašla drogu - otkrivaju izvori "Nezavisnih", koji dodaju da je pod lupom policije bilo više lokacija, uključujući i stan iznad kafića "Friend caffe" u naselju Lauš.

U akciji "Kosmos" ukupno je pronađeno više od osam kilograma skanka, a uhapšeni su Stanko Savić, Marko Ignjatić, Adisa Ćulbrk, Igor Stojičić i Dalibor Kojić.


Poslije kriminalističke obrade, Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka u subotu naveče pod jakim mjerama bezbjednosti, za koju su se pobrinuli i policajci naoružani dugim cijevima, predati su Savić (52) i Stojičić (50).

Iz Okružnog javnog tužilaštva su naveli da će poslije ispitivanja tužilac odlučiti o prijedlogu za određivanje pritvora.

Iz policije su saopćili da je u jednom od pretresenih stanova, uz skank, pronađeno i sedam grama praha koji asocira na kokain.

U nastavku akcije, u pretresu drugog stana, pronađeno je i zaplijenjeno više od osam kilograma skanka, ali i vaga za precizno mjerenje, te pištolj, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s prodajom droge.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.