NOVI DETALJI

Aca Bosanac priznao: Kokeza me povezao sa Veljom Nevoljom

Demolirali su mi klubove sve dok nisam pristao da ih obezbjeđuje Veljina ekipa, ispričao je Aleksandar Kajmaković

A. Ka. / Kurir.rs

Aleksandar Kajmaković

Foto: MUP Srbije


Aleksandar Kajmaković, beogradski ugostitelj poznatiji kao Aca Bosanac, u policiji je ispričao da je do poslovnih odnosa sa Veljkom Belivukom, zvanim Velja Nevolja, - da mu njegova ekipa obezbeđuje lokale (restorane, kafiće, klubove) - došao preko poznanstva sa Slavišom Kokezom, predsjednikom Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

Pravili probleme

Međutim, ideja o ovoj "saradnji" nije potekla od samog Kajmakovića već mu je praktično bila nametnuta, ukoliko želi da nastavi da posluje.

Komplikacije su, kako je kazao nadležnima, počele kada je Kokeza 2016. više puta kontaktirao s njim i ubjeđivao ga da obezbjeđenje njegovog kluba "Kasina" preuzmu navijači Partizana. Kako je ovaj to odbio, u narednom periodu su navijači dolazili u klub, pravili probleme, a bilo je i policijskih racija.

Kako bi saznao šta se dešava, preko predsjednika FSS je stupio u kontakt s ljudima iz policije. Kajmaković je otkrio da je upoznao Dijanu Hrkalović, da ga je ona ispitivala da li je saradnik jednog od vođa "škaljaraca", a onda su nastavili viđanja s vremena na vrijeme. S policijom, tvrdi, više nije imao problema. Hrkalović mu je, otkrio je, rekla da ne brine ni oko Darka Eleza, koji mu je također pravio probleme.

U ljeto 2020. odlučio je da prepusti Belivuku obezbjeđenje "Kasine", a kasnije mu je prepustio isti posao i u objektima "Temperament" i "Lafajet". Restoran "Temperament" je, tvrdi, otvorio sa Kokezom i ministrom Nebojšom Stefanovićem, a na prijedlog predsjednika FSS.

Kontakt osoba

Kajmaković je policiji ispričao da ga je Stefanović, bivši ministar MUP, tada uputio na Aleksandra Papića kao kontakt osobu, a dogovor je bio da prihodi od restorana idu "50 posto Stefanoviću i Papiću", a po 25 posto njemu i Kokezi. Stefanović je ove navode demantovao.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na