BANJA LUKA

Suđenje za ubistvo Slaviše Krunića: Optuženog Gajića odveo Ku Klux Klan

Branilac trećeoptuženog Rodoljuba Gajića uporedio je Policiju Republike Srpske sa poznatim američkim klanom

Detalj s jednog od ranijih pretresa. Avaz

Piše: O. Matavulj

17.3.2021

Na nastavku suđenja za ubistvo Slaviše Krunića, njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića i ranjavanje Gorana ilića branilac trećeoptuženog Rodoljuba Gajića uporedio je Policiju Republike Srpske sa američkim Ku Klux Klan !?

Prigovarajući dokazima, koje je izvelo Republičko tužilaštvo RS, Brkić je u sudnici banjalučkog Okružnog suda rekao da je od trenutka hapšenja njegovog klijenta sve urađeno na nezakonit način.


Prigovori branilaca

- Njega su odvele tri osobe u fantomkama, što ja zovem Ku Klux Klanom - rekao je Brkić.

On smatra da je izvedenim dokazima tužilaštvo sebi dalo autogol, pojašnjavajući da se po principu "ploda trule voćke" dokazi protiv Gajića mogu smatrati nezakonitim, pa i listinzi poziva i pretres telefona optuženog, o kojima je bilo riječi.

Gajić, inače bivši radnik Krunićevog "Sector securityija", optužen je za pomaganje u ubistvu, dok su za planiranje i organizovanje zločina optuženi Benedi Đukanović i Emilio Baldo. U svemu je učestvovao i Željko Kovačević koji je ubijen u razmjeni vatre sa Ilićem.

Tužilac Snježana Petković izvela je dokaz kojim potvrđuje da je tokom pretresa Đukanovićeve kuće pronađen ključ od Kovačevićeve Opel corse. Pojasnila je da je ključ pronađen u drugom pretresu Đukanovićeve kuće, koji je rađen nakon što se on predao policiji u Sarajevu. Međutim, advokat Tanja Savić prigovorila je tim dokazima, navodeći da tužilaštvo iznosi neistine.


Ključ pod lupom

- Riječ je o trećem pretresu kuće, koji je urađen 11. juna 2019.godine, a Đukanović se predao 12. juna. Zanimljivo je da poslije prvog i drugog pretresa taj ključ nije nađen, niti naveden u potvrdi o oduzetim predmetima, a onda se naprasno pojavio - istakla je Savić navodeći da je i to nezakonit dokaz koji je proizašao iz nezakonitog pretresanja.

Predsjednik sudskog vijeća Branimir Jukić prihvatio je dokaze tužilaštva kao zakonite, navodeći da će o prigovorima odbrane odlučiti kasnije. Naglasio je i da će posebnu pažnju obratiti na to kako se ključ Kovačevićeve Corse našao među dokazima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.