BIJELJINA

Nastavljena potraga za mladićem koji je automobilom sletio u Drinu

Na terenu su pripadnici Gradske i Civilne zaštite RS sa roniocima i čamcima

Lj. Lj.

Nastavljena potraga

Foto: Lj. Ljubojević


U ranim jutarnjim satima nastavljena je pretraga terena, korita rijeke Drine u Amajlijama i obalnog pojasa, u potrazi za mladićem koji je u utorak navečer automobilom “Golf 5” sletio u korito rijeke Drine u Amajlijama kod Bijeljine. To je potvrdila portparolka Policijske uprave Bijeljina Aleksandra Marić, istakavši da još uvijek nije poznat identitet muškarca koji je nestao u talasima Drine.

- U pretragu terena uključeni su policijski službenici Policijske uprave Bijeljina, pripadnici bijeljinske Civilne zaštite, sa roniocima, i pripadnici Granične policije BiH - izjavila je Aleksandra Marić.

Drago Ristić, šef Odsjeka Civilne zaštite u Bijeljini izjavio je da su na terenu pripadnici Gradske i Civilne zaštite RS sa roniocima i čamcima, te da su uključeni i patrolni čamci Granične policije BiH u potrazi za mladićem koji je sinoć nestao u talasima Drine, nakon što je automobilom sletio u korito Drine u prvim večernjim satima.

Prema izjavama očevidaca, vozač “Golfa” je u jednom trenutku uspio da se izvuče iz automobila kroz šiber na krovu, da bi nakon toga automobil počeo da tone, a mladić je upućivao pozive za pomoć. 

NA VRH

Podijeli članak na