MUP USK

Detalji obračuna migranata u Velikoj Kladuši: Dvojica Afganistanaca koji su izbodeni nožem zadobili teže povrede

Lakše povrede zadobio Marokanac koji je pronađen u ulici Đure Pucara Starog

Zbrinjavanje povrijeđenog migranta. Facebook

Piše: B. Cerić

6.4.2021

Novi obračun migranata desio se sinoć u Velikoj Kladuši. Građani su oko 21 sata prijavili policiji da u ulici Đure Pucara Starog jedan migrant ima povrede nanesene hladnim oružjem, te su na lice mjesta odmah upućeni patrola policije i radnici Doma Zdravlja Velika Kladuša, kazao je za "Avaz" Ale Šiljdedić, portparol MUP-a Unsko-Sanskog Kantona.


Na putu pokupili još dvojicu

Na licu mjesta zatekli su migranta iz Maroka koji je imao povrede nanesene nožem.

- Kada je vožen prema Domu zdravlja da mu se ukaže pomoć, Hitna pomoć je na putu u ulici Milana Pilipovića pronašla još dva lica koja su također imala povrede nanesene nožem, te je povezla i njih dvojicu. Radi se o dvojici Afganistanca- kazao je Šiljdedić.


Dvojica teže povrijeđena. Facebook

Dodao je da je kasnije je utvrđenio da je Markonac zbog kojeg je policija izašla na lice mjesta imao lekše povrede i nakon ukazane pomoći nije zadržan, dok su dvojica Afganistanaca zadobili teške tjelesne povrede i upućeni su u Kantonalnu bolnicu Bihać. Nisu životno ugroženi ali se radi o teškim tjelesnim povredema.


Sukobile se dvije grupe migranata

- Rađen je uviđaj sinoć i jutros i prema onome što smo utvrdili, radilo se o sukobu dvije grupe migranata. Tragamo za vinovnicima, nemamo ni predmet kojim je izvršeno krivično djelo, ali nastojimo da dobijemo informacije od povrijeđenih. Čim prije budemo mogli uzećemo izjave od njih, a onda nastaviti dalju istragu oko utvrđivanja svoh okolnosti ovog događaja- rekao je Šiljdedić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.