MUP USK

Detalji obračuna migranata u Velikoj Kladuši: Dvojica Afganistanaca koji su izbodeni nožem zadobili teže povrede

Lakše povrede zadobio Marokanac koji je pronađen u ulici Đure Pucara Starog

B. Cerić

Zbrinjavanje povrijeđenog migranta

Foto: Facebook


Novi obračun migranata desio se sinoć u Velikoj Kladuši. Građani su oko 21 sata prijavili policiji da u ulici Đure Pucara Starog jedan migrant ima povrede nanesene hladnim oružjem, te su na lice mjesta odmah upućeni patrola policije i radnici Doma Zdravlja Velika Kladuša, kazao je za "Avaz" Ale Šiljdedić, portparol MUP-a Unsko-Sanskog Kantona.

Na putu pokupili još dvojicu

Na licu mjesta zatekli su migranta iz Maroka koji je imao povrede nanesene nožem.

- Kada je vožen prema Domu zdravlja da mu se ukaže pomoć, Hitna pomoć je na putu u ulici Milana Pilipovića pronašla još dva lica koja su također imala povrede nanesene nožem, te je povezla i njih dvojicu. Radi se o dvojici Afganistanca- kazao je Šiljdedić.

  • Dvojica teže povrijeđena

    Dvojica teže povrijeđena

    Foto: Facebook


Dodao je da je kasnije je utvrđenio da je Markonac zbog kojeg je policija izašla na lice mjesta imao lekše povrede i nakon ukazane pomoći nije zadržan, dok su dvojica Afganistanaca zadobili teške tjelesne povrede i upućeni su u Kantonalnu bolnicu Bihać. Nisu životno ugroženi ali se radi o teškim tjelesnim povredema.

Sukobile se dvije grupe migranata

- Rađen je uviđaj sinoć i jutros i prema onome što smo utvrdili, radilo se o sukobu dvije grupe migranata. Tragamo za vinovnicima, nemamo ni predmet kojim je izvršeno krivično djelo, ali nastojimo da dobijemo informacije od povrijeđenih. Čim prije budemo mogli uzećemo izjave od njih, a onda nastaviti dalju istragu oko utvrđivanja svoh okolnosti ovog događaja- rekao je Šiljdedić.

Više o temi Velika Kladuša

VIŠE POVRIJEĐENIH
Večeras ponovo obračun migranata u Velikoj Kladuši
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na