NASILJE U JAJCU

Nakon objave šokantnog snimka: Pretučenoj djevojčici pozlilo, roditelji je odveli u Hitnu

Nema stajanja ni oprosta, naveli su roditelji napadnute učenice u objavi na Facebooku

Građani Jajca šokirani nasiljem. Avaz

Piše: B. C.

9.5.2021

Nakon pojave snimka stravičnog vršnjačkog nasilja koje se prije neki dan dogodil u dvorištu Osnovne škole u Jajcu, otac pretučene djevojčice odveo je kćerku maloprije u Hitnu jer joj je naglo pozlilo.

Porodica je o tome obavijestila prijatelje na društvenoj mreži Facebook .


Prijetili da će joj izbiti slezenu

- Kćerku jako je boli glava, a u supruga je u teškom stanju. Ne mogu svima odgovoriti ovako ću napisati. Hvala vam prijatelji što zovete i pitate nadam se da razumijete da ne mogu svima odgovoriti pa valjda će biti pravde i za prvi slučaj i drugi ovaj put nema stajanja ni oprosta. Hvala svima na razumjevanju- oglasio se otac napadnute djevojčice.

Preko iste prijateljice, roditelji su obavijestili, da se događaj desio prije nekoliko dana. Djevojčica je roditeljima kazala da je postila i da se nije mogla odbraniti.

- Nije nam odmah smjela reći šta se dešavalo jer su joj zaprijetili ako kaže prije snimka da će joj izbiti slezenu- naveli su roditelji.

Roditeljima su poznate djevojčice koje su njihovoj kćerki držale noge kao i treća koja ju je tukla. Brat djevojčice koja je udarala njihovu kćerku, nagovarao je sestru da jače udara, a drugu djevojčicu da je pljuje, dok je treća sve snimala udaljena od njih 20 metara.


Niko joj nije pomogao

- Mojoj djevojčici niko nije pomogao. Isto se desilo i mom sinu prije godinu kada je brat od djevojčica koja je tukla moju kćerku zvao „Žutog“ koji ga je pretukao i povrijedio mu slezenu- napisala je majka.

Dodala je da od tada ista djeca konstantno provociraju njenu kćerku koja je kući danima dolazila uplakana.

- Dijete je dolazilo kući pješke, nije smjelo autobusom. Razrednoj sam se obraćala i policiji, a sad su mi napali dijete, napisali su na sajtu svoje prijateljice.

Iste curice, naveli su, piju alkohol i nude njihovoj kćerki cigarete i u sok joj sipaju alkohol. Majka navodi da je kćerki branila da se druži s njima, a sada su te djevojčice njoj smjestile da ona to radi. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.