ISTRAGA

Nije ni slutila da muža vidi posljednji put: Na sastanak smrti s vojnikom Velje Nevolje odvezli ga žena i dijete

Sigurnosne kamere, kako dodaje, snimile su posljednje trenutke života Gorana Veličkovića Goksija

Navijač Partizana mučki ubijen. Kurir.rs

A. Ka. / Kurir.rs

3.6.2021

Gorana Veličkovića Goksija (34), navijača Partizana koga su, kako se sumnja, oteli, a potom brutalno mučili i ubili u kući u Ritopeku Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, Marko Miljković i pripadnici njihove kriminalne grupe, na sastanak sa ubicama dovezla je supruga J. V., a s njima je bilo i zajedničko dijete.

Posljednji sati života

Ne sluteći da će tada supruga vidjeti posljednji put, kako je utvrđeno tokom istrage, poslije zajedničkog ručka s djetetom dovezla ga je na sastanak sa jednim od najboljih prijatelja Vukom Vučinićem, s kojim su se porodično družili.

- Da Veličković nije znao šta mu se sprema, svjedoči i činjenica da je na mjesto sastanka došao sa suprugom i maloljetnim djetetom. Susret je dogovorio s Vučinićem, koji im je dolazio kući na slavu. Međutim, ispostavilo se da ga je on namamio i odvezao u smrt - otkrio je ranije izvor iz istrage.


Sigurnosne kamere, kako dodaje, snimile su posljednje trenutke života Veličkovića.

- Supruga ga je 3. avgusta prošle godine u Audiju A4 dovezla do Višegradske ulice u Beogradu. Oko 16:30 sati on je izašao s mjesta vozača, a ona prešla za volan i odvezla se dalje. Veličković je odšetao i našao se sa osumnjičenim pripadnikom kriminalne grupe Vukom Vučinićem - otkriva izvor kako je navijač Partizana, čije je ubistvo najavljeno i u pjesmi na Youtubeu, proveo posljednje sate života.

Njegova supruga, koja je saslušana tokom istrage, navodno je potvrdila da su bili na ručku kod njenih roditelja i da joj je rekao da ide da se nađe s drugom.

Monstruozne fotografije

J. V. prepoznala je supruga na monstruoznim fotografijama koje su pripadnici grupe razmijenjivali, a koje su otkrivene tokom istrage.

- Prepoznajem svog supruga i prepoznajem da je to njegova glava, sa svojim suprugom sam 17 godina. Prepoznajem njegova široka leđa - rekla je navodno tokom svedočenja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.