ZAVRŠIO U POLICIJI

Fikret Kajević uhapšen u Rogatici: Izgorio mu BMW nakon udesa pa prijetio policajcima ubistvom

Vozač i suvozač N. S. u saobraćajnoj nesreći zadobili su lake tjelesne povrede

B. C.

Kajević: Odbio alkotestiranje

Foto: Arhiva


Fikret Kajević uhapšen je jučer u Rogatici nakon što mu je izgorio BMW poslije nesreće, a on policijskoj patroli prijetio ubistvom, te odbio da se alkotestira, potvrđeno je za portal "Avaza" od izvora bliskog iz policije. 

Prema saopćenju PU Istočno Sarajevo, uz navođenje incijala, navedeno je da je jučer oko 2:10 sati na magistralnom putu M(1)-114, Ustiprača-Međeđa, u mjestu Nahota, opština Rogatica, došlo do saobraćajne nesreće.  

Tom prilikom  došlo je do skretnja van kolovoza automobila BMW X5, kojim je upravljao vozač inicijala F. K.  iz Vogošće, Kanton Sarajevo, nakon čega dolazi do zapaljenja vozila, koje je u potpunosti izgorjelo. Vozač i suvozač N. S. u saobraćajnoj nesreći zadobili su lake tjelesne povrede.

- Tokom vršenja uviđaja saobraćajne nezgode vozač F. K. je upućivao verbalne prijetnje po život i tijelo policijskih službenika i time počinio prekršaje iz člana 8. „Vrijeđanje“ i člna 11. „Ugrožavanje bezbjednosti prijetnjom napada na život, tijelo ili imovinu“, Zakona o javnom redu i miru RS, te odbijajući da se podvrgne alkotestiranju lišen je slobode- saopćeno je iz PU Istočno Sarajevo.

Uviđaj saobraćajne nesreće izvršili su policijski službenici Policijske stanice Rogatica.

O svemu obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

Više o temi Rogatica

USPOREN SAOBRAĆAJ
Veliki odron na putnom pravcu Goražde-Rogatica
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na