AVAZ SAZNAJE

Kome se zamjerio nadriljekar i iscjeljitelj: Na kuću Alena Azarića pucano iz raketnog bacača

Policija zatekla oštećenja na vratima i betonskom zidu, gdje se zaustavila neeksplodirana granata

Alen Azarić. Agencije

Piše: M. Smajkić

30.7.2021

Policijskoj upravi Mostar jutros je dva sata nakon ponoći K. V. (47) prijavio da je na njegovu kuću u mjestu Podpetak, južno od Mostara, nepoznata osoba bacila eksplozivnu napravu.

Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona je saopćeno da se, izlaskom na lice mjesta, policijska patrola uvjerila u istinitost prijave te su „zatekli oštećenja na vratima i betonskom zidu, gdje se zaustavila neeksplodirana granata, nepoznate vrste, koja je ispaljena iz nepoznate vrste raketnog bacača“.

Interpolova potjernica

Kako smo saznali, radi se o Konstantinu Vasojević, ranije Alenu Azariću, koji je lani, skoro prije godinu, hapšen u Mostaru po međunarodnoj Interpolovoj potjernici.

Međunarodnu potjernicu je raspisao NCB Interpol Beograd sa ciljem hapšenja i izručenja u Republiku Srbiju radi izvršenja kazne zatvora zbog počinjenja produženog krivičnog djela prevare.

Kako smo tada pisali, a što je i saopćeno iz Odjela za javnost Suda BiH, u predmetu Konstantin Vasojević (ranije Alen Azarić), odbijen je zahtjev za ekstradiciju jer je Azarić državljanin BiH te je pušten na slobodu.

Alen Azarić, rođen u Mostaru, je dobro poznat u Srbiji po svojim nekonvencionalnim metodama liječenja, svoj „biznis“ je razvio posljednih godina u Beogradu. Mnogi ga se također sjećaju kao jednog od učesnika srbijanskog rijalitija „Parovi“ 2017. godine, a odakle je izbačen.

Srbijanska štampa je prije tri godine pisala da je protiv Azarića podnesena krivična prijava za nadriljekarstvo. Krivičnu prijavu protiv Azarića, ali i njegovog oca podnijelala je Vojna policija zbog toga što je, kako se navodi, liječio ljude u Vojno samačkom hotelu „Galeb“, dok je stariji Azarić navodno prodavao izvjesne medikamente.


Tvrdio da ima lijek protiv raka

Azarić, koji neizliječive bolesti dijagnosticira vizijama, a otklanja ih gljivama, u svom prvom televizijskom gostovanju tvrdio je da ima lijek protiv raka, navodeći da je on doktor prirodne medicine, da je u Zagrebu završio fitoterapiju, kao i da završava kinesku tradicionalnu medicinu.

Doktor prirodne medicine Alen Azarić, kako se predstavljao i medijima u BiH, prošle godine je tvrdio da otkriva lijek protiv koronavirusa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.