UDARAC PESNICOM KOBAN

Gost preminuo nakon fizičkog sukoba s vlasnikom kafane

E.T. je od siline udarca pao i nezgodno udario glavu o pod

Istraga će utvrditi šta je tačan uzrok smrti. Ilustracija

N. Aj. / Kurir.rs

7.8.2021

E.T. (40) iz sela Đerekare kod Tutina preminuo je nakon tuče koja se dogodila u srijedu uveče, kada ga je, kako se sumnja, pesnicom udario vlasnik kafane M. L., piše Kurir.rs.

E.T. je od siline udarca pao i nezgodno udario glavu o pod. Prevezen je u dom zdravlja, gdje je podlegao povredama. Policija je ubrzo nakon toga kod kuće pronašla M. L., te je on uhapšen i određeno mu je zadržavanje do 48 sati.

Šta se tačno desilo i kako je došlo do kobne tučnjave, kao i šta je tačan uzrok smrti, bit će utvrđeno istragom, piše "Kurir".

- Gosti su se sukobili sa vlasnikom kafane, a zbog čega, još se ne zna. Rasprava je ubrzo prerasla u tuču. U jednom trenutku navodno je M. L. pesnicom udario E.T. On je od siline udarca pao na pod i u tom položaju ostao - rekao je izvor.

Neimenovani sagovornih je rekao kako je policija osumnjičenog M. L. pronašla kod kuće.

- Njemu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati. Na teret mu se stavlja krivično djelo nanošenje teških tjelesnih povreda sa smrtnim ishodom - kazao je neimenovani sagovornik.

Mještani Đerekare, komšije E.T, u šoku su nakon njegove smrti.

- Niko ne zna zašto su se posvađali, ali ne bi me čudilo da je nastradao ni kriv, ni dužan. On je domaćin čovjek, miran i pošten. Ima poštene roditelje, brata, dvije sestre, kao i svoju porodicu - priča komšinica i dodaje da se ne zna kome je teže u porodici.

Iza sebe je ostavio roditelje, a i on je bio roditelj.

- Tuga velika. Cijelo selo se sjatilo kod njih da izjavi saučešće. E.T. nešto nije ni izlazio po tim kafanama - kazala je komšinica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.