DUGOGODIŠNJI SUKOB

Objavljen snimak: Pogledajte video pokušaja ubistva poslanika Miladina Stanića

Video snimak, kako stvari stoje, bit će krunski materijalni dokaz za tužilaštvo, ali i za odbranu osumnjičenog

Srpskainfo

Kamere snimile incident

Foto: Printscreen


Napad na narodnog poslanika Miladina Stanića, koji se dogodio 31. jula ove godine, snimila je kamera na porodičnoj kući osumnjičenog rođaka Petra Stanića, piše Srpsk.info.

Video snimak, kako stvari stoje, bit će krunski materijalni dokaz za tužilaštvo, ali i za odbranu osumnjičenog.

Iako je narodni poslanik tvrdio da je pokušaj ubistva imao političku pozadinu, odbrana osumnjičenog ističe da upravo video snimak pokušaja ubistva otkriva kako je Petar Stanić kritičnog dana bio revoltiran kada je primjetio da mu rođak, sa kojim duži niz godina ima problema oko imovine, radi na putu ispred porodičnog imanja.

Dugogodišnji sukob

Advokat Darko Kremenović ispred tima odbrane, izjavio je za Srpskainfo da snimak potvrđuje kako se u konkretnom slučaju nije radilo o nikakvom političkom obračunu, već kulminaciji dugogodišnjih sukoba u kojima je Petar Stanić bio žrtva, a o čemu svjedoče i presude.

Slučaj koji je banjalučko tužilaštvo kvalifikovalo kao pokušaj ubistva dogodio se 31. jula ove godine oko 16.55 u mjestu Kremna kod Prnjavora, zaseok Piplići.

Kamera postavljena na porodičnoj kući osumnjičenog snimala je kapiju i glavni ulaz na porodično imanje Petra Stanića.

Na snimku se jasno vidi da narodni poslanik Miladin Stanić traktorom dolazi na makadamski put ispred kapije osumnjičenog i, kako to tvrdi odbrana, „drlja put“.

Upravo ovaj dio krunski je dokaz za odbranu Petra Stanića, koja tvrdi da je osumnjičeni u kritično vrijeme branio svoju imovinu.

  • Miladin Stanić

    Miladin Stanić

    Foto: Agencije


Vidjevši da Miladin Stanić “drlja njegov put”, Petar Stanić izlazi do kapije, a zatim vadi pištolj koji mu je bio za pojasom i sa nekoliko metara puca u traktor.

Miladin Stanić u trenucima pucnjave bježi traktorom unazad.

U jednom trenutku traktor je stao, a osumnjičeni Petar Stanić otvara svoju kapiju i prilazi traktoru na samo nekoliko metara sa uperenim pištoljem, nakon čega Miladin Stanić bježi niz put.

Dva ispaljena metka

Osumnjičeni Petar Stanić se, nakon što je ispalio više hitaca, vratio u svoje dvorište, a njegova supruga Mirjana je zatvorila kapiju.

Dva ispaljena metka pogodila su traktor koji je vozio narodni poslanik, a jedan metak se rikošetirao i pogodio palac desne ruke Miladina Stanića. Ova povreda kvalifikovana je kao lakša tjelesna povreda.

Tokom pretresa kod osumnjičenog Petra Stanića, osim pištolja CZ kalibra 7,62 milimeatra, za koji nije posjedovao dozvolu, pronađen je i gasni pištolj, te još četiri ručne bombe i tromblonska mina.

Video pogledajte OVDJE.

NA VRH

Podijeli članak na