BANJA LUKA

Zapalio nevjenčanu suprugu: Branislavu Stanivukoviću 30 godina zatvora

U presudi se navodi da je Stanivuković od 2010. zlostavljao Milicu, tako što ju je tukao i psihički maltretirao, braneći joj da ga napusti i da bilo kome priča o tome

O. Ma

Sa privođenja Stanivukovića

Foto: Arhiv


Branislav Stanivuković (44) iz Kukulja kod Srpca osuđen je na 30 godina zatvora zbog svirepog ubistva nevjenčane supruge Milice Marinković (33) koju je polio benzinom i zapalio.

Zločin se dogodio 20. jula prošle godine u Aleksandrovcu kod Laktaša. U presudi se navodi da je Stanivuković, na očigled Milicine kćerke Slađane, suprugu polio benzinom i zapalio. U napadu Milica je zadobila opekotine 2. i 3. stepena po glavi, leđima i obje ruke. Hospitalizovana je u UKC Republike Srpske gdje je podlegla poslije 13 dana.

U presudi se navodi da je Stanivuković od 2010. zlostavljao Milicu, tako što ju je tukao i psihički maltretirao, braneći joj da ga napusti i da bilo kome priča o tome.

- Kada je oštećena, tokom 2012. godine, uspjela da pobjegne kod majke u Austriju, optuženi je zapalio kuću njenog očuha u Mrčevcima kod Laktaša. Iz straha za život svoje kćerke, koja je ostala da živi i radi u Laktašima, ona se vratila optuženom i nastavila s njim da živi u vanbračnoj zajednici - navodi se u presudi.

Pojašnjava se da je 20. jula ujutro Stanivuković automobilom Peugeot 406 pratio Milicu i njenu kćerku na putu Mrčevci - Aleksandrovac. Kada im je prišao, izašao je iz vozila noseći plastičnu flašu, sa 1,5 litara benzina.

- Oštećena je u tom momentu počela da bježi, ali je optuženi sustigao i polio benzinom po glavi i tijelu. Potom ju je zapalio otvorenim plamenom iz upaljača, svjestan da će tako prouzrokovati njenu smrt, što je i htio.

Predsjednik sudskog veća Dragan Uletilović rekao je da na strani optuženog nije bila ni jedna olakšavajuća okolnost, te da je djelo počinio u uračunljivom stanju.

Stojan Vukajlović, advokat optuženog, nezadovoljan je presudom i najavio je žalbu.

- Ovo je pravni nonsen. Nevjerovatno je da se sve vrijeme govori o nasilju u porodici, a da to sud kvalifikuje kao teško ubistvo - rekao je Vukajlović.

Više o temi Laktaši

POSLOVNA STRATEGIJA
Zatvara se fabrika čipsa u Laktašima
NA VRH

Podijeli članak na