KRIVIČNO DJELO

Nelegalno iskopavao šljunak na poljoprivrednom zemljištu u Laktašima

O svemu su obaviješteni republički privredni inspektor i republički rudarski inspektor Inspektorata RS

Policijski službenici izvršili su uviđaj na poljoprivrednom zemljištu. Društvene mreže (Fotografija ne prikazuje događaj iz teksta)

N. Aj.

8.3.2024

Policija u Laktašima tereti D.Z. iz tog mjesta da je na poljoprivrednom zemljištu nelegalno vršio iskop i eksploataciju šljunka.

Kako je saopćeno iz PU Banja Luka terete ga za krivična djela protuzakonito zauzimanje i eksploatacija prirodnih bogatstava i dobara od općeg značaja.

- Policijski službenici izvršili su uviđaj na poljoprivrednom zemljištu u Laktašima, kojom prilikom je utvrđeno da se vrši nelegalni površinski iskop i eksploatacija kamenog - šljunkastog minerala, te da se D.Z. iz Laktaša može dovesti u vezu s izvršenjem tog krivičnog djela - saopćeno je iz PU Banja Luka.

O svemu je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci koje je naložilo da se nakon kriminalističke obrade D.Z., te nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta, protiv njega dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

- O svemu su obaviješteni republički privredni inspektor i republički rudarski inspektor Inspektorata RS, radi preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti - navode u PU Banja Luka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.