PRIJE NEKOLIKO DANA

Nenad Radinković pretukao mladića u Laktašima: Slučaj policiji prijavili radnici Hitne pomoći

Radinković je u javnosti poznat po saobraćajnoj nesreći koja se desila 2011. godine u Banjoj Luci, a u kojoj je poginuo Nikola Đurović

Nenad Marinković. Siniša Pašalić / Ringier

H. J. I.

19.9.2023

Nenad Radinković iz Laktaša, učestvovao je u incidentu koji se prije nekoliko dana dogodio na području tog grada, a u kojem je jedna osoba zadobila teške povrede, ekskluzivno saznaje Srpskainfo. 

Radinković je u javnosti poznat po saobraćajnoj nesreći koja se desila 2011. godine u Banjoj Luci, a u kojoj je poginuo Nikola Đurović. On je za ovu nesreću osuđen, ali roditelji nastradalog mladića nikada nisu prihvatili da je on vozio automobil te kobne noći. Ovo nije jedini put da je Radinković bio u sukobu sa zakonom.

Pretukao mladića u Laktašima

Kako Srpskainfo saznaje, novi incident je napravio prije nekoliko dana u Laktašima.

Prema njihovim saznanjima, on je sa još jednom osobom pretukao mladića u Laktašima, a zatim su obojica pobjegla.

Njihov izvor je pojasnio da je ovaj slučaj policiji prijavljen iz službe Hitne pomoći Banja Luka. Oni su policiji rekli da imaju pacijenta s teškim povredama.

– Još su u toku brojne provjere, kako bi se utvrdilo šta se tačno desilo. Policija nije pronašla Radinkovića, pa on još nije saslušan. Nakon što budu saslušani svi učesnici odredit će se i kvalifikacija krivičnog djela. Prema sadašnjim informacijama, najmanje za šta će policija teretiti Radinkovića jeste nanošenje teških tjelesnih povreda – pojasnio je izvor Srpskainfo.

U novembru 2012. godine Radinković je u Okružnom sudu u Banjoj Luci osuđen na četiri godine zatvora zbog saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Đurović.

Pobjegao u Francusku

Prema navodima u optužnici, Radinković se teretio da je vozeći “audi A4” nedozvoljenom brzinom od 116 kilometara na sat, nakon što je prošao kroz crveno svjetlo na semaforu i udario u “fijat tipo” za čijim volanom je bio Đurović.

Nesreća se dogodila 21. avgusta 2011. godine na putu Laktaši – Banja Luka u banjalučkom naselju Rakovačke bare.

“Audi” se od udara u “fijat” odbio i udario pješaka Borisa Klečinu i teško ga povrijedio, a zatim i u “škodu fabiju” u kojoj su bile dvije sestre.

U optužnici se navodi da se “audi A4” kretao iz pravca Klašnica prema Banjoj Luci, a “fijat tipo” je na upaljeno zeleno svjetlo na semaforu prelazio taj put. Đurović je od povreda zadobijenih u nesreći preminuo dva dana kasnije.

Ubrzo nakon izricanje presude Radinković je pobjegao u Francusku, gdje se krio jedno vrijeme.

Zatim je 2013. godine u Francuskoj uhapšen zbog sumnje da je bio dio grupe koja se bavila krijumčarenjem oružja. Zbog ovog hapšenja pirpadnici SIPA-e su na području Banje Luke pretresli četiri lokacije.

Krijumčario oružje

On je s nekoliko osoba uhapšen u francuskom gradu Gones, nakon što su automobilom u Francusku prokrijumčarili oružje. Istražioci su u skrivenim pretincima vozila tada pronašli 11 „kalašnjikova“, 17 pištolja, tri „Škorpiona“, osam automatskih pištolja, 20 okvira s municijom i pet prigušivača.

Sumnjalo se da se radilo o oružju koje je preostalo iz prethodnog rata, a koristili su ga za naoružavanje kriminalnih grupa u Francuskoj. Zbog ovog slučaja, on je, navodno, osuđen na osam godina zatvora.

Pošto se nije pojavio na izdržavanju kazne za saobraćajnu nesreću, pravosudne institucije za njim su raspisale međunarodnu potjernicu.

On je zatim sredinom juna 2018. godine uhapšen u Briselu, po Interpolovoj poternici.

Krajem oktobra izručen je u BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.