BRZA CESTA

Detalji nesreće kod Banje Luke: Poginuo pacijent iz vozila Hitne pomoći

Sestra je najlakše povrijeđena, s lakim tjelesnim povredama

Sa mjesta nesreće. RTRS

H. J. I.

25.8.2023

Kako se nezvanično saznaje, pacijent koji se prevozio u sanitetskom vozilu je stradao u saobraćajnoj nesreći koja se danas dogodila na brzoj cesti Banja Luka-Laktaši, rekla je za RTRS načelnica Urgentnog centra na UKC RS dr. Slavica Zeljković. 

Vozač saniteta će biti operisan

- U saobraćajnoj nesreći nezvanično saznajemo da je na  mjestu nesreće stradao pacijent koji se prevozio u sanitetskom vozilu - ističe Zeljković za RTRS.

Navodi da su, iz iste saobraćajne nesreće dovezena tri pacijenta, vozač i medicinska sestra iz sanitetskog vozila iz Opće bolnice Bosanska Gradiška.

- Sestra je najlakše povrijeđena, s lakim tjelesnim povredama, ali ostaje na obzervaciji, a vozač je svjestan s povredom kuka i bit će hirurški zbrinut u toku danu. Nakon tog zahvata se očekuje prijem na traumatologiju - dodaje Zeljković.

Vozač automobila najteže povrijeđen

Kako kaže, treće lice, koje je učestvovalo u saobraćajnoj nesreći, odnosno vozač drugog vozila je najteže povrijeđen.

- Došao je s poremećajem stanja svijesti, sa znacima šoka, reanimacija je odmah započeta, trenutno je na respiratoru, ali sve prognoze za njega su preuranjene - kaže Zeljković.

Kako se nezvanično saznaje, medicinska sestra koja je lakše povrijeđena u saobraćajnoj nesreći, saopštila je da je lice koje se prevozilo kao pacijent u sanitetskom vozilu stradalo na mjestu nesreće.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.