SARAJEVO

Počelo suđenje migrantu koji je izručen s Kosova: Optuženi za ubistvo Jasmina Berovića otkrio pravi identitet

Ja sam Said Bahridža iz Maroka

Nastradali Jasmin Berović. Facebook

Piše: B. C.

1.11.2021

Zovem se Said Bahridža, rođen 1981. godine u Kazablanki, Kraljevina Maroko, ponavljao je više puta danas optuženi za ubistvo Jasmina Berovića, a kojeg je Kosovo izručilo BiH.

U optužnici je navedeno da se zove Jusuf Muselmani Bušei, a Marokanac je, uz pomoć prevodioca Aldina Mustafića, objasnio da su grešku napravili policajci na Kosovu koji su ga zaveli pod tim imenom nakon što je privedeno više osoba.

Tužiteljica Maja Pašić objasnila je da optuženi nije kazao da postoje drugi podaci, dok je advokatica Jasmina Iftić, koja zastupa optuženog, potvrdila da ranije nije bila upoznata s tim da su njegovi lični podaci drugačiji. Iftić smatra da je zbog hapšenja i neizvjesnosti optuženi propustio dati ispravne lične podatke.


Danas u sudnici Kantonalnog suda Sarajevo. B. Cerić

Nakon što je predsjedavajuća Vijeća, sutkinja Adisa Zahiragić upozorila optuženog da vodi računa i da ne zloupotrebljava svoja prava kada su u pitanju lični podaci, utvrdila je da pretres može biti nastavljen čitanjem optužnice.

Prema navodima iz optuženice, Jusuf, odnosno sada Said Bahridža tereti se da je, zajedno s već optuženim Salahom Edinom Dešanom i Hananijem Benazijem, koji je u bijegu, 17. novembra 2020. nožem zadao više udaraca Jasminu Beroviću u grudni koš s lijeve strane usljed kojih je i preminuo. Terete se i da su povrijedili Huseina Džilića i Tarika Džamaliju.

Said Bahridža negirao je da je počinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret, a što mogu, kako je rekao, potvrditi oni koji prisustvovali ovom nemilom događaju.

Suđenje se nastavlja 22. novembra. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.