ŠEKOVIĆI

Radomir Ninić optužen za obljubu djeteta mlađeg od 15 godina, Rada snimala i dijelila fotografije na Facebooku

Optužnicu potvrdio sud u Vlasenici

Optuženi monstrumi iz Šekovića. Ilustracija

B. C.

7.12.2021

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu, Područna kancelarija u Vlasenici, nakon provedene istrage, podiglo je optužnicu protiv  Radomira Ninića (54) iz Šekovića zbog krivičnog djela obljuba sa djetetom mlađim od 15 godina. Istom optužnicom Rada Trišić optužena je zbog krivičnog djela iskorištavanje djece za pornografiju, saopćeno je iz Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.  


Snimala mobitelom

Optužnicu je potvrdio Okružnu sud u Istočnom Sarajevu.

Optužnicom se prvoosumnjičenom Radomiru Nišiću stavlja na teret da je u neutvrđenom vremenskom periodu tokom jula 2021. godine, na više mjesta na području opštine Šekovići, iskoristio nesrazmjeru u godinama između sebe i žrtve, kao i njeno nemoćno stanje, sa istom više puta izvršio obljubu ili sa njom izjednačenu spolnu radnju.

Radi Trišić stavlja se na teret da je u svojoj porodičnoj kući, koja se nalazi u mjestu Sučani, opština Šekovići, kamerom svog mobilnog telefona snimila obljubu ili sa njom izjednačenu spolnu radnju, koju je prvosumnjičeni Ninić izvršio nad žrtvom.

Fotografije je podijelila putem drušvene mreže Facebook i dostavila putem aplikacije Messenger građanima opštine Šekovići, te je jednu od snimljenih fotografija neutvrđenog dana, u unutrašnjosti frizerskog salona „Vanja“ pokazivala O.V.


Produžen pritvor

- Okružni sud u Istočnom Sarajevu, a na prijedlog Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu Područna kancelarija u Vlasenici je produžio pritvor osumnjičenim Radomiru Niniću koji može trajati do izricanja prvostepene presude najduže dvije (2) godine, odnosno godinu (1) i šest (6) mjeseci, a za drugoosumnjičenu Trišić uz kontrolu opravdanosti pritvora svaka dva mjeseca (računajući od dana donošenja posljednjeg rješenja o produženju pritvora)- navodi se u sopćenju.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.