CRNA GORA

Požar u marini Navar u Bonićima: Vatra zahvatila dvije veće jahte, oštećen i brod

Šteta je višemilionska, ali su vatrogasci za sada uspjeli da spriječe isticanje i eksploziju nafte iz tankova zapaljenih jahti

H. J. I.

12.12.2021

Požar u marini Navar u Bonićima. Telegraf.rs

Iz za sada zvanično neutvrđenih razloga, nešto poslije 17 sati došlo je do požara u marini Navar u Bonićima kod Tivta, javljaju Vijesti.me

Prema riječima komandira Službe zaštite i spašavanja Opštine Tivat Milorada Giljače, vatra je zahvatila dvije veće motorne jahte koje se nalaze na tzv. suvom vezu - izvađene iz mora na operativnoj obali marine. 

Vatrogasci iz Tivta kojima su u pomoć došle i kolege dobrovoljci iz tri ovdašnja dobrovoljna vatrogasna društva, lokalizivali su požar nešto prije 19 sati i spriječili da se vatra prenese na brojne druge jahte koje se nalaze u neposrednoj blizini dva zapaljena broda.

U akciji gašenja pored tivatskih vatrogasaca, učestvuju i pripadnici SZS Kotor. Pored dvije jahte na kojima je neposredno izbio požar, vatra je oštetila i još jedan obližnji brod.

U gašenju požara učestvuje i vatrogasni brod "Jovana" marine Porto Montenegro. Šteta je višemilionska, ali su vatrogasci za sada uspjeli da spriječe isticanje i eksploziju nafte iz tankova zapaljenih jahti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.