TUŽILAŠTVO HNK

Pritvoreni razbojnici koji su u Mostaru pljačkali apoteke

Kenan Zukanović zvani Ruske i Alen Mujkanović iza rešetaka

Tužilaštvo HNK: Uvažen prijedlog. Arhiv "Avaza"

Piše: M. Sm.

28.12.2021

Kantonalni sud u Mostaru uvažio je prijedlog Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona i donio rješenje kojim je Kenanu Zukanoviću zvanom „Ruske“ (24) i Alenu Mujkanoviću (21) određen jednomjesečni pritvor.

Pritvor im je, kako je rečeno iz Tužilaštva HNK, određen zbog osnovane sumnje da su kao supočinitelji izvršili dva krivična djela razbojništva i jednu tešku krađu, od 9. do 24.decembra, a na štetu apoteka „Lupriv Plus“ i „Tilia“ u Mostaru.

Također, Zukanović je osumnjičen za počinjenje teških krađa na štetu supermarketa „Brojler“ i IC Štamparije Mostar.

Kako smo pisali, a što je potvrđeno iz Tužilaštva HNK,  njih dvojica su razbojničke pohode izvršavali maskirani i uz prijetnju nožem uposlenicima, od njih zahtijevali novac koji su zadržavali za sebe. Krađe su izvršavali na način da su podesnim sredstvima provaljivali u unutrašnjost objekta i uz kasa uzimali novac.

- Kantonalni sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim opravdano i utemeljeno određivanje pritvora osumnjičenim, jer postoje naročite okolnosti koje opravdaju strah da će oni svojim boravkom na slobodi ponoviti krivična djela, za koja se može izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna - naveli su iz Tužilaštva HNK.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.