KRIVIČNO DJELO

SIPA uhapsila jednu osobu zbog proizvodnje i prodaje marihuane u Šamcu

Prilikom pretresa je otkriveno i privremeno oduzeto oko deset kilograma opojne droge marihuana i jedan mobilni telefon

Lice lišeno slobode sprovedeno u prostorije SIPA-e radi ispitivanja. ilustracija

E. Ć.

29.12.2021

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su jučer na području općine Šamac izvršili pretres stambenih prostorija, pomoćnih objekata i pokretnih stvari zbog sumnje na proizvodnju i prodaju droge.

Kako je navedeno u saopćenju, policijski službenici SIPA-e su realizovali usmenu naredbu Osnovnog suda u Šamcu kojom prilikom su izvršili pretres stambenih prostorija, pomoćnih objekata i pokretnih stvari koje su u vlasništvu jednog osumnjičenog lica, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 207. Krivičnog zakona RS.

Prilikom pretresa je otkriveno i privremeno oduzeto oko deset kilograma opojne droge marihuana i jedan mobilni telefon. Slobode je lišeno jedno lice koje je sprovedeno u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Aktivnosti policijskih službenika SIPA-e su realizovane u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova RS, a pod nadzorom postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Doboju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.