DANAS KLANJANA DŽENAZA

U požaru u Živinicama smrtno stradala djevojčica Amina Gurdić

Pokrenuta inicijativa za pomoć porodici

B. C.

Djevojčica smrtno stradala u požaru

Foto: Facebook


U Živinicama je 2. januara izbio požar u kući koja se nalazi u ulici Bosanska, gdje je smrtno stradala 13-godišnja Amina Gurdić, dok je jedan vatrogasac povrijeđen. Požar je izbio u 20.29 sati u kući koja je u vlasništvu Grada Živinice, izgrađenoj za smještaj nezbrinutih osoba.

U požaru je 13-godišnjakinja zadobila povrede te su je pripadnici Vatrogasne jedinice iz Živinica evakuirali iz kuće. Prevezena je u Službu hitne pomoći Živinice, gdje je dežurni ljekar konstatirao smrt.

- Uviđaj je obavljen 3. januara, a više informacija o uzroku požara bit će poznato nakon što vještak protupožarne struke dostavi svoj nalaz - kazala je za portal “Avaza” Amra Kapidžić, portparol MUP-a Tuzlanskog kantona.

  • Sutra dženaza na Gradskom mezarju u Živinicama

    Sutra dženaza na Gradskom mezarju u Živinicama

    Foto: Facebook


Tokom gašenja vatrene stihije lakše povrede zadobili su jedan vatrogasac i jedan građanin.

Nastradaloj djevojčici danas je klanjana dženaza na Gradskom mezarju u Živinicama. Udruženje roditelja djece i osoba sa smetnjama u razvoju "Hrabro SRCE" čiji je nastradala djevojčica bila član, pokrenulo je inicijativu za prikupljanje pomoći njenoj porodici koja je ostala bez krova nad glavom.

- Poštovani roditelji,prijatelji,rodbino i komšije ovim putem pokrećemo akciju za pomoć našoj članici Udruženja koja je sinoć izgubila kćerku Aminu Gurdic pri tom je izgubila i sve ostalo,ostala je bez krova nad glavom,cijeli sprat je izgorio gdje su življele i sve što se nalazilo u njemu. Nadam se da ima još dobrih ljudi i svi zajedno da se potrudimo našoj majci Nermini Alić da obezbjedio smještaj sa njenom maloljetnom kćerkom Džanom Gušic. Unaprijed hvala svim onima koji se uključe u ovu akciju i pomognu- naveli su na svojoj Facabook stranici iz Udruženja.

NA VRH

Podijeli članak na