PREDSJEDNIK UO SPKS

Sadik Ećo čestitao policijskim službenicima zbog hapšenja trojke osumnjičene za ubistvo Kenina Lukača

Nažalost ovakva krivčna djela nije moguće predvidjeti, istakao je

Sadik Ećo. Arhiva

H. J. I.

22.1.2022

Predsjednik Sindikata policije Kantona Sarajevo Sadik Ećo oglasio se nakon hapšenja Vedada Višnjića, Seada Adilovića i Asmira Murtovića Murte, brata Adela Kabaša (bivšeg Murtović, prije nego je uzeo prezime supruge) koji su osumnjičeni za ubistvo Kenina Lukača.

- U ime Sindikata policije Kantona Sarajevo i u svoje lično ime čestitam policijskim službenicima Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i policijskom komesaru, kao i svim policijskim agencijama koje su učestvovale u pronalsku izvršioca krivičnog djela ubistva koje se dogodilo dana 20.01.2022 godine, u naselju Pofalići Općina Novo Sarajevo.

Prioritet policijskih službenika je zaštita i sigurnost svih građana i njihove imovine. Nažalost ovakva krivčna djela nije moguće predvidjeti, te ovom prilikom molimo sve građane za punu saradnju sa policijom, kako bi ambijent u kojem živimo učinili sigurnijim i ugodnijima.

Bez obzira sto Upravi policije MUP-a Kantona Sarajevo na dnevnoj osnovi nedostaje oko 500 policijskih službenika, Uprava policije svakodnevno odgovara na sve sigurnosne izazove sa kojima se susreće, a nažalost cijenu tih izazova su neke od naših kolega platili i svojim životima - istakao je Ećo. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.