PRUŽIT ĆEMO POMOĆ

Sindikat policije KS: Najoštrije osuđujemo svaki vid napada na policijske službenike

Na kraju ističemo da je napad na policijskog službenika ujedno i napad na državu, kažu iz Sindikata

Sadik Ećo, predsjednik Sindikata. Facebook

A. O.

4.7.2023

Sindikat policije Kantona Sarajevo oglasio se danas povodom napada koji se desio 03. jula ove godine u sarajevskom naselju Švrakino Selo kada je pucano na policijske službenike.

- Povodom događaja koji se desio dana 03.07.2023. godine u naselju Švrakino Selo na području Općine Novi Grad Sarajevo, kada su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo prilikom vršenja časnog i plemenitog policijskog poziva na zaštiti lične i imovinske sigurnosti naših građana i, pod nadzorom postupajućeg tužioca, sprovođenja planiranih aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentovanju najtežih oblika imovinskih delikata (razbojništva, teške krađe i dr.), napadnuti smrtonosnom silom, Sindikat policije Kantona Sarajevo najoštrije osuđuje svaki vid napada na policijske službenike Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, i uopće na policijske službenike.

Dajemo punu podršku našim policijskim službenicima u primjeni policijskih ovlaštenja, a koji su u konkretnom slučaju radi odbijanja napada bili prinuđeni u skladu s odredbama zakona upotrijebiti vatreno oružje. Poznato je da ovo nije izolovan slučaj jer u posljednje vrijeme, u kontinuitetu, dolazi do učestalih napada na naše policajce, zbog čega ponovo pozivamo i zahtjevamo da naši nadležni organi, u skladu sa odredbama zakona, u najkraćem mogućem roku procesuiraju izvršioce ovih teških, beskrupuloznih napada na policijske službenike, te najoštrije ih sankcionišu.

Na kraju ističemo da je napad na policijskog službenika ujedno i napad na državu. Sindikat policije Kantona Sarajevo će kao i dosad pružiti svu neophodnu pomoć i podršku našim policijskim službenicima – navode iz Sindikata policije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.