POTVRĐENO ZA "AVAZ"

FUP uhapsio oca ubijenog Mehmeda Ramića

U stanu pronađeni droga, pištolj i municija

Pištolj pronađen u pretresu stana Ramićevog oca. Avaz

Piše: B. C.

31.1.2022

Pripadnici Federalne uprave policije 29. januara uhapsili su Zulfu Ramića (48) iz Sarajeva, oca Mehemda Meše Ramića ubijenog u decembru prošle godine na Pofalićima, potvrđeno je za portal "Avaza" iz FUP-a. 

Pripadnici  Federalne uprave policije su izvršili pretres pokretne i nepokretne imovine kojom prilikom je pronađena određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin, pištolj, municiju, kao i drugi predmete koji će se koristiti kao dokaz u krivičnom postupku.  Ramić se sumnjiči da je određeni vremenski period u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, drogu proizvodilo, pakovao, te je dalje stavljalo u promet.


Prilikom pretresa stana, Ramić je fizički napao policijske službenike Federalne uprave policije, kojom prilikom su jednom policijskom službeniku nanesene lakše tjelesne ozljede.

Zulfo Ramić je predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

- Postupajući tužilac podnio je prijedlog za određivanje pritvora osumnjičenom Z. R. zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, uništavanja dokaza i ponavljanja krivičnog djela- kazala je za "Avaz" Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS. 

Za ubistvo Mehemda Ramića osumnjičeni su Amel Jašarević i Adel Kabaš (ranije Murtović) za kojim je raspisana Interpolova potjernica. Edvin Imamović i Igor Zuko terete se za pomaganje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.