OTKRIVENI IDENTITETI

MUP KS se oglasio o razbojnicima koji su opljačkali prodavnicu na Trgu heroja

Rasvijetljeno više krivičnih djela razbojništva

Razbojnici u prodavnici. AVAZ

A. O.

3.2.2022

Dežurna služba Treće Policijske uprave dobila je dojavu da je jučer u 8.20 sati u ulici Trg heroja, općina Novo Sarajevo, od strane dva NN lica izvršeno krivično djelo razbojništva nad uposlenicom u prodavnici “Deny-Prom”.

Tom prilikom maskirana NN lica su uz prijetnju pištoljem otuđila određenu sumu novca, ultra dopuna Telekom operatera i cigareta, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. 

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na licu mjesta su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Izvršenim pregledom šireg lokaliteta pronađena je i izuzeta odjeća koju su izvršioci koristili prilikom izvršenja pomenutog krivičnog djela. Istog dana u 10,30 sati, policijski službenici su pronašli i lišili slobode lica: A.G., rođen 1980.godine, A.Č., rođen 1991.godine i E.V., rođen 1984.godine, svi nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 289. KZ F BIH (Razbojništvo). 

U toku kriminalističke obrade utvrđeno je da je lice A.G. sa licem A.A., rođen 1991.godine u Gračanici, nastanjen u Sarajevu, koji je pronađen i lišen slobode od strane policijskih službenika MUP-a RS na području Istočnog Sarajeva, počinili opisano krivično djelo. Oni su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Nastavljajući dalji rad na rasvjetljavanju kriminalnih aktivnosti navedenih lica, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su tokom kriminalističke obrade kod istih pronašli i oduzeli predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem više krivičnih djela razbojništva izvršenih na području Kantona Sarajevo. 

Dana 03.02.2022. godine, lica A.G., A.A.., A.Č. i E.V. su uz službeni izvještaj o počinjenim krivičnim djelima predata u nadležnost Kantonalnom tužilašvu Kantona Sarajevo.

Navedeno je da se četiri lica koja se dovode u vezu sa više krivičnih djela razbojništva predata su u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Od toga, dva se dovode u vezu sa jučerašnjim Razbojništvom na Trgu heroja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.