IZVRŠEN PRETRES

Jedna osoba uhapšena u Sarajevu: Pronađena droga u automobilu

Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad licem

Prilikom kontrole, policijski službenici su u vozilu uočili kesu sa bijelom materijom. ILUSTRACIJA

A. O.

10.2.2022

Na području Novog Grada Sarajevo, na parkingu u ulici Safeta Hadžića jučer su oko 19.15 sati policijski službenici Četvrte PU su u putničkom motornom vozilu marke “VW Golf IV”, reg, oznake O71-M-926, kontrolisali lica S.K.. rođen 1981.godine i M.Č., rođen 1980.godine, nastanjeni u Sarajevu.

Prilikom kontrole, policijski službenici su u vozilu uočili kesu sa bijelom materijom. O ovome je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Po usmenoj naredbi dežurnog sudije Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres navedenog vozila koje koristi M.Č.. 

Tom prilikom je pronađeno i od istog oduzeto oko 150 grama materije koja asocira na opojnu drogu spid. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 238. stav 1. KZ F BiH (Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga), od strane policijskih službenika Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga, Sektora kriminalističke policije, M.Č. je lišen slobode i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. 

Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.