DOBRE VIJESTI

Uspješna akcija GSS-a: Pronašli i spasili muškarca

U opsežnoj akciji potrage i spašavanja sudjelovao je 91 pripadnik gorskih službi spašavanja iz Gruda, Ljubuškog, Čitluka, Širokog Brijega, Posušja, Jablanice, Čapljine i Mostara

Uspješna akcija spašavanja GSS Grude. GSS Grude

E. Ć. / Fena

28.2.2022

Uspješna akcija spašavanja GSS Grude. GSS Grude

U noći s nedjelje na ponedjeljak pripadnici Gorske službe spašavanja pronašli su i spasili nestalu osobu kod Gruda.

- Na poziv Operativnog centra civilne zaštite Županije zapadnohercegovačke, Gorska služba spašavanja (GSS) Grude pokrenula je u nedjelju u 17:15 sati akciju potrage i spašavanja za nestalim J. A. (1951.), na širem području Drinovačkog brda kod Gruda, koji je posljednji je put viđen jučer u subotu u 17 sati na području Drinovaca - stoji u saopćenju GSS-a BiH.

Deset minuta iza ponoći nestala osoba pronađena je ozlijeđena i promrzla na nepristupačnom terenu južno od Drinovačkog brda. Osoba je zbrinuta i evakuirana do najbliže prometne komunikacije i vozila hitne pomoći.

U opsežnoj akciji potrage i spašavanja sudjelovao je 91 pripadnik gorskih službi spašavanja iz Gruda, Ljubuškog, Čitluka, Širokog Brijega, Posušja, Jablanice, Čapljine i Mostara te pripadnici granične policije, policije i mještani.

U akciji su korištene najsuvremenije metode traganja uz primjenu teorije potrage i digitalne kartografije te potražni timovi sa psima, a akciju je vodio Miro Bilić iz GSS Grude, navodi se u saopćenju.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.