PUCNJAVA U SARAJEVU

Semir Gušo: Ponovo me pokušao ubiti isti momak koji me ranio na Pofalićima

Policija uhapsila Mehmedaliju H. koji je u septembru 2020. godine privođen zbog napada na Gušu

Gušo: Savladao napadača. Privatna arhiva

Piše: B. C.

10.3.2022

Sarajevska policija uhapsila je Mehmedaliju H. (23), koji je jučer pokušao ubiti igrača futsala Semira Gušu. To je drugi pokušaj likvidacije ovog sportiste, a na njega je oba puta pucao uhapšeni Mehmedalija H.

Prema navodima iz policije, nova pucnjava desila se jučer u 17.46 sati u ulici Safeta Zajke, prilikom čega je uhapšeni ispalio više hitaca u automobil Škoda, u kojem je bio Gušo sa šurom.

Gušo, koji je prije dvije godine bio ranjen, samo zahvaljujući svojoj prisebnosti, ostao je nepovrijeđen.

U ispovijesti za “Avaz” Gušo je kazao da ga je šura Škodom jučer dovezao pred autopraonicu u ulici Safeta Zajke da preuzme svoj automobil.

- Kada sam izašao, vidio sam tu osobu, bio je s nekom djevojkom. Čovjek je uperio u mene pištolj, uhvatio sam mu ruku te pištolj okrenuo prema šurinom autu, u koji je ispalio hitac. Uspio sam ga onesposobiti te sam mu nanio lakše povrede - ispričao nam je Gušo.


Dodao je da ih je razdvojio gazda autopraonice te da je nakon toga otišao u policiju i prijavio napad. Policija je oko 20 sati uhapsila Mehmedaliju, kojem se na teret stavlja pokušaj ubistva.

Semir Gušo je ogorčen na rad Tužilaštva jer mladić koji iza sebe ima niz krivičnih prijava još nije procesuiran nakon što je u septembru 2020. godine pucao na njega na Pofalićima.

- Ogorčen sam što Tužilaštvo nije riješilo taj pokušaj ubistva. Momak je bio na slobodi jer Tužilaštvo nije uradilo ništa, nije bilo ni suđenja, zvao sam tu tužiteljicu, ali je nikad nije bilo u kancelariji - kazao je Gušo.

On je igrao za FK Sarajevo te malonogometne klubove Tango i Centar.

U septembru 2020. isti momak je na Gušu i njegovog amidžu pucao "iz čista mira" kada su došli da s njim razmijene naočale.

- On je tada ušao u automobil, uzeo pištolj i počeo da puca. Ranio me u preponu, a amidžu je pokušao pogoditi u prsa - prisjetio se Gušo, dodavši da je tada momku zakočio pištolj, nakon čega je pobjegao.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.